Tien jaar Poppen in het Park

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Poppen in het Park is een poppentheaterfestival voor kinderen van twee tot tien jaar, hun ouders en andere belangstellenden, dat jaarlijks in het eerste weekend van september plaatsvindt. Het festival heeft als vaste plek Park Randenbroek.

Poppen in het Park bestaat dit jaar tien jaar en is uitgegroeid tot een begrip in Amersfoort en omgeving. Wat begon als het 'verjaardagsfeest' voor poppenspeelster Camilla Koevoets, is anno 2013 een heus festival waar bekende poppenspelers uit het hele land optreden voor goot en klein.

Op zaterdag wordt de spits van de tiende editie afgebeten door poppenspelers Lejo en Trollemor. In twee tenten spelen zij totaal verschillend poppentheater waar Poppen in het Park zo om bekend staat. Het festival heeft een speciaal programma met diverse poppen- en marionetten highlights van de afgelopen tien jaar èn modern poppenspel.

Naast de voorstellingen is er genoeg te doen voor zowel volwassenen als kinderen om zich een dag te vermaken. Kinderen kunnen meedoen aan creatieve activiteiten, zich laten schminken, zelf poppenkast spelen, reuzenbellen blazen of knutselen in één van de vele tenten.

Er lopen fantasiefiguren rond die hulp van de kinderen vragen of hen iets meegeven. Een ontmoeting die kinderen niet snel vergeten. Op het festivalterras, waar een drankje en een hapje te koop zijn, klinkt livemuziek en ook de poffertjes en de ijsjes ontbreken niet.

Alle voorstellingen vinden plaats op de zaterdag en zondag, en duren een half uur tot drie kwartier. De voorstellingen zijn in het theater van Poppentheater Toermalijn en in de tenten die speciaal voor het festival in Park Randenbroek staan. Ook met minder goed weer kan iedereen dus overdekt zitten.

Poppen in het Park is ook geschikt voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, want er is veel bewegingsruimte en de voorstellingen zijn kort.

Na het succes van de afgelopen negen jaar belooft Poppen in het Park dit jaar extra feestelijk te worden. En natuurlijk zal ook Camilla Koevoets een voorstelling geven op 'haar' festival.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie