Openingstijden horeca direct verruimd

26 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De openingstijden van verschillende soorten horeca in Amersfoort zijn verruimd. Terrassen in de binnenstad mogen inmiddels al op vrijdag en zaterdag een uur langer open blijven als de verwachte temperatuur 25 graden of meer is. Ook gelegenheden in het horecaconcentratiegebied waar het uitgaanspubliek na afloop van een avondje stappen nog wat kan eten, zoals een shoarmazaak of cafetaria, mogen langer open blijven. Horeca met een A-vergunning mag op vrijdag en zaterdag langer open blijven.

Op 9 juli heeft de gemeenteraad vier besluiten aangenomen die betrekking hebben op de openingstijden van de horeca. Zo mogen horecaondernemers met een terras in de binnenstad op vrijdag- en zaterdagnacht hun terras een uur langer openhouden, als de weersverwachting op vrijdag laat zien dat op vrijdag of zaterdag een temperatuur van 25 graden of meer wordt verwacht. De terrassen mogen dan tot 2.00 uur open zijn in plaats van tot 1.00 uur. De verlengde openingstijd geldt gedurende het terrasseizoen, dat loopt tot 1 november.

De gemeente publiceert iedere vrijdag op haar website een actueel bericht over de openingstijden, op basis van de weersverwachting (www.amersfoort.nl/terrassen).

Eetgelegenheden

Gelegenheden waar uitgaanspubliek aan het einde van de avond nog iets kan eten (shoarmazaken, snackbar en dergelijke) en die zich bevinden in een horecaconcentratiegebied, mogen open zijn tot 6.00 uur 's ochtends. Dit wordt, bij wijze van proef, gedurende een jaar toegestaan.

Hiervoor dient een gewijzigde vergunning bij de gemeente te worden aangevraagd. Voor deze vergunning hoeft geen leges betaald te worden, omdat het gaat om een proef van een jaar. De vergunning wordt gepubliceerd en belanghebbenden kunnen er bezwaar tegen maken.

Horeca A

Horecagelegenheden met een A-vergunning (zachte horeca zoals restaurants, lunchrooms en zo) mogen op vrijdag en zaterdag een uur langer open zijn: tot 2.00 uur in plaats van tot 1.00 uur. Ondernemers die gebruik willen maken van de verruimde openingstijd dienen een nieuwe vergunning aan te vragen. Voor deze vergunning moet 75 euro aan leges worden betaald. De vergunning wordt gepubliceerd en belanghebbenden kunnen er bezwaar tegen maken.

Horeca B

De raad heeft tot slot ook besloten dat horeca met een B-vergunning (harde horeca zoals cafés, discotheken en dergelijke) op woensdag en donderdag een uur langer open mag zijn. Het college wil over de consequenties hiervan eerst nader overleg met de gemeenteraad in september. Op basis daarvan wordt een besluit genomen over de wijze van uitvoering van het raadsbesluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie