Horeca slaat handen ineen voor Plazas Latinas

26 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De horeca op de Amersfoortse pleinen houdt dit jaar een Latijns Amerikaans muziek- en dansfestival. Onder de gezamenlijke naam Plazas Latinas zijn er op zaterdag 17 en zondag 18 augustus optredens op de Hof, het Lieve Vrouwekerkhof en de Groen- en Appelmarkt.

De Hof kondigde al eerder aan met een alternatief voor het festival Dias Latinos te komen. Op zaterdagavond treedt de Antilliaanse band Rompe Cabeza op. Deze artiesten brengen het publiek dansbare ritmes, zoals Cubaanse salsa, merengue, bachata en zouk. De muzikanten komen uit zonnig Curaçao, waar de salsa niet weg te denken is. Daarnaast draaien Latin dj Galak en Latin House dj Bas van Hees de lekkerste en meest dansbare platen. Op zondag zijn hier dansdemonstraties en muziek.

Crowdfunding

Op het Lieve Vrouwekerkhof staat de dansvloer centraal. Bezoekers worden opgeroepen om middels crowdfunding bij te dragen aan een goede vloer van honderd vierkante meter recht voor het podium. Hier treden salsa-artiesten als Marco Toro y su Ensamble, Maria Catharina, TenTemPiés en La Fundación op. Tussendoor worden dansworkshops gegeven door dansschool Salsa Perfecta en zorgt DJ XL voor muziek in de pauzes.

Ook de Groen- en Appelmarkt hebben deze dagen een keur aan artiesten geprogrammeerd. Op de Groenmarkt wordt zaterdag geopend met tango door het Trio Tangata. Daarna volgen de zonnige klanken van Cerezo. De avond wordt afgesloten met een Descarga Latina, een Latijns Amerikaanse jamsessie. Op zondag treedt het Estudiantina Ensemble op. Op de Appelmarkt kan het publiek op zaterdag genieten van de 'All Female Band' Rumbadama en daarna van de Salseros de Amsterdam onder leiding van de bassist Leslie Lopez. Op zondag klinkt hier de muziek van de Antilliaanse band Caribbean Fever.

De ondernemers benadrukken dat zij niet proberen om Dias Latinos te vervangen. Woordvoerder Berry Buunk: ,,Dias is zo ingeburgerd in Amersfoort, dat we als horeca-ondernemers niet hebben getwijfeld ons in te zetten om voor dit jaar een alternatief te organiseren. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Ook door de jarenlange samenwerking met politie, gemeente en hulpdiensten konden we snel een alternatief neerzetten."

Plazas Latinas verschilt van Dias. Buunk: ,,Het evenement is dit jaar kleiner en intiemer. We hopen dat het de organisatie lukt om volgend jaar weer Dias Latinos te organiseren. Met Plazas Latinas behouden we dit jaar de zomerse sfeer in de binnenstad van Amersfoort."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie