Extra impuls voor cultuureducatie basisscholen

25 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De ontwikkeling van cultuureducatie op basisscholen in Amersfoort krijgt een extra impuls. De gemeente Amersfoort ontwikkelt het lokale cultuureducatief programma en neemt daarnaast deel aan het rijksprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit. Binnen vier jaar moet er een interactief, vraaggericht aanbod aan basisscholen zijn.

In 2012 begon de gemeente Amersfoort met de ontwikkeling van een lokaal cultuureducatief programma voor scholen in Amersfoort. Vorig jaar startte het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met het landelijk programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Hieraan neemt Amersfoort deel. Beide programma's beogen om vraag en aanbod op lokaal niveau samen te brengen en scholen en culturele instellingen actief aan de slag te laten gaan met cultuureducatie. Het resultaat moet een interactief, vraaggericht aanbod worden, waarbij onderwijs- en culturele instellingen samenwerken. Dat beide programma's gezamenlijk oplopen, zorgt volgens de gemeente voor een extra impuls aan de lokale ontwikkeling van cultuureducatie op basisscholen.

Het programma Cultuureducatie met Kwaliteit start in Amersfoort in het schooljaar 2013/2014. Het afgelopen jaar is al aan alle Amersfoortse basisscholen gevraagd hoe de school vorm wil geven aan cultuureducatie. Zo hebben scholen als Dok 12 en de Tafelronde gekozen voor een intensief programma met actieve lessen gedurende het hele schooljaar (zoals teken-, zang- en muzieklessen), terwijl andere scholen er voor kiezen om alleen een museum of een voorstelling te bezoeken.

Het duurt volgens de gemeente enkele jaren voordat alle basisscholen en culturele aanbieders in Amersfoort actief bij de programma's betrokken zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie