Elleboogkerk mogelijk weer museum

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Rietveldpaviljoen wordt een centrum voor initiatieven uit de Amersfoortse kunst- en cultuurwereld, de St. Aegtenkapel blijft vrijwel zeker onderdeel van de muziekprogrammering door de Flint, voor KAdE wordt nog een nieuwe huurder gezocht en voor de Elleboogkerk wordt nog naar een definitieve bestemming gezocht.

Vorig jaar heeft de oud-directeur van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Fons Asselbergs, onderzoek gedaan naar de (her)bestemming van voornoemde vier culturele gebouwen en in 'De Kiemkracht van Amersfoort' daarover zijn bevindingen vastgelegd en advies uitgebracht. Vervolgens heeft de gemeenteraad met de bestemmingen voor het Rietveldpaviljoen, de St. Aegtenkapel en KAdE ingestemd, maar aangegeven over de Elleboogkerk nog geen beslissing te willen nemen.

In het Rietveldpaviljoen heeft Terts Brinkhof (onder meer bekend van De Parade) zich gevestigd. Hij werkt aan een programmering van de vele initiatieven uit de Amersfoortse kunst- en cultuurwereld. De St. Aegtenkapel wordt behouden als locatie voor muziekprogrammering door de Flint. Voor KAdE wordt een huurder gezocht.

Welke bestemming de Elleboogkerk krijgt is nog niet duidelijk. De gemeenteraad heeft aangegeven dat een culturele invulling tot de mogelijkheden behoort. Amersfoort in C heeft aangegeven een plan te willen maken om de Elleboogkerk opnieuw een museale bestemming te geven. In het komende half jaar wil Amersfoort in C dit plan nader uitwerken. Dit plan kan begin volgend jaar aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

In de tussentijd wordt er gewerkt aan het stucwerk en verdere afronding van de herbouw van de Elleboogkerk. De inschatting is dat dit werk na de bouwvak nog zo'n achttien tot twintig weken in beslag zal nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie