De Nieuwe Stad zoekt verbinding

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Nieuwe Stad in Amersfoort gaat op zoek naar verbinding met de eerste toekomstige bewoners en met de buren van de Prodentfabriek. ,,Het gaat immers niet alleen over dit stuk industrieel erfgoed, maar over het hele Oliemolenkwartier", zo luidt de tekst in hun persbericht. In samenwerking met de gemeente Amersfoort kijken zij naar de ontwikkeling van dit gebied.

Begin juli komen ze om die reden samen met de hun buren om nader kennis te maken. Deze informele meeting organiseren ze samen met de gemeente en met stedenbouwkundig bureau ZUS, verantwoordelijk voor de programmering, het anders inrichten en het levendig maken van het Oliemolenkwartier.

Tijdens deze bijeenkomst geeft de gemeente toelichting op haar plannen en doelen, introduceren Bart Schoonderbeek en Bülent Yokus hun ambities en ideeën voor De Nieuwe Stad en inventariseert ZUS in een creatieve opzet de bevindingen en wensen van de genodigden.

Deze meeting vormt een eerste aanzet om de gezamenlijke ambities voor het Oliemolenkwartier te bundelen.

De Nieuwe Stad zoekt naar unieke verbindingen met verschillende partijen. Bij de fysieke herontwikkeling van het gebied is die verbinding gevonden met het Rotterdams stedenbouwkundig bureau ZUS en het Belgisch architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu (DVVT).

Dit zijn twee partijen die volgens De Nieuwe Stad ,,uitzonderlijk goed" zijn in vernieuwende programmering voor complexe binnenstedelijke herstructureringsopgaven. ,,Velen kunnen mooie gebouwen maken, maar het gaat erom gebouwen tot leven te brengen die er toe doen in hun gebied en in onze samenleving voor de komende honderd jaar. Dat is voor ons essentieel."

ZUS, baanbrekend in het ontwerpen van stedelijke gebieden, gaat een lange en korte termijn-plan maken voor De Nieuwe Stad. Jan de Vylder van DVVT zal zijn verfijnde talenten inzetten voor de architectuur.

Meer informatie via info@denieuwestad.nl, www.denieuwestad.nl@denieuwestad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie