Staatssecretaris 'wijst' ambassadeur naar Amersfoort

21 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft gisteren bij wandelambassadeur Johan Vellinga zijn rugzak omgehangen en hem uitgezwaaid vanaf haar departement. Hiermee gaf ze het startsein voor zijn driedaagse wandeling van 125 kilometer over het Marskramerpad van Den Haag naar Amersfoort. De aanleiding voor deze tocht is 'De 24 uur van de Natuur': de nationale 'open dag' van de natuur waarbij iedereen wordt opgeroepen om zaterdag van de Nederlandse natuur te genieten.

Met deze wandeling vraagt Wandelnet samen met het Landelijk Fietsplatform aandacht voor de landelijke routenetwerken voor wandelen en fietsen van respectievelijk 9.500 en 4.500 kilometer. Het totale netwerk staat namelijk onder druk. Tot 2013 leveren provincies financiële bijdragen, daarna is de situatie onzeker. Dat is volgens hen ,,zorgelijk", want wandelen en fietsen zijn de populairste buitenactiviteiten in Nederland.

Johan Vellinga, die inmiddels al 115.000 km heeft gelopen, krijgt tijdens zijn wandeling gezelschap van diverse wandelambassadeurs. Zo loopt wethouder Rob van Muilekom van gemeente Amersfoort het laatste stuk mee vanaf Soestduinen.

Tegelijk met 'De 24 uur van de Natuur' organiseert het ministerie van EZ een 'Natuurtop' over de toekomst van natuurbeleid in Nederland. Ook Wandelnet neemt hieraan deel. LAW's zijn namelijk letterlijke verbindingen door natuur of verbindingen tussen natuurgebieden.

Voor meer informatie over 'De 24 uur van de Natuur': www.wandelnet.nl/24uurnatuur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie