Burgemeester legt bordeel in woonwijk dwangsom op

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius heeft de bewoners van het bordeel aan het Walter Gropiuserf per brief de opdracht gegeven te stoppen met hun illegale activiteiten. Daarbij stelt hij hen een dwangsom in het vooruitzicht van 5.000 euro per dag wanneer ze zich hier niet aan houden.

Afgelopen week werd bekend dat sinds mei vanuit een woonhuis zielhorst mogelijk prostitutie wordt bedreven. De buurtbewoners hebben het idee dat er minimaal vier vrouwen / meisjes in het woonhuis aanwezig zijn en één man. Op internet hebben buurtbewoners een aantal sites gevonden waar deze dames zich aanbieden. Op de foto’s bij de verschillende advertenties is een van de dames die in het huis aanwezig is herkend.

Buurtbewoners maken zich grote zorgen over hun veiligheid en die van hun kinderen. Naar aanleiding van de kwestie heeft de BPA het college van B en W schriftelijke vragen gesteld. De partij wil van het college weten of het hiermee bekend is en wat zal worden gedaan om er een einde aan te maken.

Naar aanleiding van de onrust zijn gemeente en de politie zijn in samenwerking met de Unit Mensenhandel een onderzoek gestart. Op basis van controle door van politie en gemeentelijke handhaving heeft de burgemeester besloten een brief te sturen met de opdracht het woonhuis niet meer te gebruiken voor prostitutie. ,,Prostitutie op een locatie als deze is om diverse redenen illegaal: het gebouw heeft niet de juiste bestemming, en er is geen noodzakelijke exploitatievergunning", aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie