ChristenUnie: college bezuinigt zonder visie

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college van B en W bezuinigt zonder visie. Dat stelt fractievoorzitter Simone Kennedy van de ChristenUnie Amersfoort. ,,De visie van dit college van burgemeester en wethouders vooral in het uitgavenpatroon, maar niet in de bezuinigingsvoorstellen.

Volgens haar wil het college de bezuinigingen verzachten die door het vorige college in gang zijn gezet, maar onderbreekt de onderbouwing. ,,Het sociale gezicht van dit college getuigt van visie en verdient waardering, maar kost ook geld. Waar haalt het college het geld voor de ambities en tegenvallers vandaan? Door visieloos te bezuinigen.Incidenteel door burgers hun te veel betaalde belastingen niet terug te geven. En structureel door de kaasschaaf te halen over de gemeentelijke organisatie en alle verenigingen en organisaties die subsidie krijgen van de gemeente Amersfoort."Kennedy stelt dat het de bedoeling is dat hetzelfde moet woorden blijven gedaan met minder geld en minder personeel. ,,De prestaties moeten hetzelfde blijven. Maar of dat realistisch is na alle vorige bezuinigingsronden, is onzeker."

De ChristenUnie wijst er verder op dat de kadernota niet sluitend is. ,,Het college rekent zich rijker dan het is. We weten nu al dat we veel geld zullen verliezen op onze grondposities, maar dat staat nog niet in de boeken. De grote bezuinigingsrondes komen nog als de rijksbezuinigingen bekend zijn en we een onderhandelingsresultaat hebben met de ontwikkelaars in Vathorst. De inhoudelijke besluiten over bezuinigingen worden dus over de verkiezingen heen getild en moeten door een volgend college worden genomen. Dit college hanteert de kaasschaaf", aldus Kennedy.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie