Zoene met Merel Koene

29 mei 2013 om 00:00 Nieuws

Op de relatie- en sponsorborrel werd ze voorgesteld, de nieuwe ‘Miss Scenecs 2013’. De Amersfoortse Merel Koene wordt het Gezicht van dit filmfestival dat van 6 t/m 10 november gaat plaatsvinden. Wij werden van harte welkom geheten op de zevende etage in het Van Der Valk hotel aan de A1.

De beide Van der Valken bleken uitstekende gastheer en vrouw te zijn. Bij binnenkomst, met lekkere achtergrondmuziek van DJXCR, begeleidde ‘Charlie’, een lookalike van de onvergetelijke filmacteur Charlie Chaplin, ons naar de bubbels. Waar andere festivals het moeilijk hebben heeft festivaldirecteur Arya Tariverdi het toch weer voor elkaar. Eerst kregen we een terugblik te zien op Scenecs 2012 en mocht directeur Gert van der Valk effe kort het woord nemen. Gert is filmfan en zodoende heel gelukkig met het binnenhalen van Tariverdi en zijn filmcrew met jonge gemotiveerde mensen. De bescheiden telg uit het Van der Valk geslacht bleek ook nog eens voor heerlijke exclusieve amuses gezorgd te hebben en de dames/heren van de bediening waren ook al een en al vriendelijkheid.

Heerlijke middag gehad met lekkere muziek, enthousiaste relaties en trouwe sponsoren. Walrick Halewijn van De Observant en Harold Warmelink van theater De Flint gaan weer hun accommodatie beschikbaar stellen evenals JT bioscopen, de inschrijving is begonnen. Ben Groenendijk van de raad van toezicht is blij met de internationale belangstelling en de uitstraling van Amersfoort naar buiten. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor allerlei functies.

Uw columnist mocht nog een biertje tappen onder toeziend oog van het bedienend personeel. Het getapte glas bier was van dermate grote klasse dat de heer Van der Valk mij terstond een baan aanbood in zijn horecateam. Ik wil echter graag brugwachter blijven dus bedankte ik hem verbluft voor het verleidelijke aanbod. Gerts zus Marlijn nodigde ons uit na afloop van de borrel om de kamers in het hotel te komen bekijken. We krijgen een fraaie rondleiding door het immense gangenstelsel. De ene kamer nog mooier dag de andere.Kamers met bubbelbad, kamers met sauna en luxe ligbad. Nog gauw de matrassen uitgeprobeerd als ze even niet keek. Ze liggen zeer comfortabel, ik had de grootste moeite om op te staan. De sauna uitgeprobeerd met teamleden Lianne de Gans en Linda van Essen maar toen kreeg ik het al gauw te warm terwijl de sauna uitstond. De koelkastjes waren rijkelijk gevuld, het uitzicht op de A1 was met zijn eindeloze file aan beide kanten, adembenemend.

In de lift op weg naar de uitgang stappen op de vierde etage twee goed verzorgde Engels sprekende dames in .De donkere dame vraagt of ik hier werk en in een jolige bui zeg ik dat ik barkeeper ben in dit hotel. Als ze uitstappen roepen ze kirrend “See you tonight then, a dry white wine for both of us!” Ik zwaai naar de receptiedames aan de balie van dit gastvrije hotel, zie peperdure voertuigen in en uit rijden. Stap goedgehumeurd op mijn oranje WK fiets, onderweg “Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk was ik nog nooit”, fluitend met dank aan Herman van Veen.

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie