Merel Koene Scenecs gezicht 2013

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Merel Koene is 'het Scenecs gezicht van 2013'. Met trots stelde festivaldirecteur Arya Tariverdi haar deze week voor. Koene is van de acht 'gezichten van Scenecs', in de acht jaren dat het festival bestaat, de derde afkomstig uit Amersfoort. Tevens is in deze stad is het initiatief van het debutantenfilmfestival in 2006 ontstaan. 

'Het gezicht van' wordt ingezet voor de promotie van het Scenecs en zal als vertegenwoordiger voor het festival optreden. Samen met Koene creëert de organisatie de promotiemiddelen voor het festival en zal ze namens diverse filmevenementen bezoeken.

Tijdens haar studie aan de Universiteit van Utrecht Spaanse Taal en Cultuur heeft Koene al veel modellenwerk gedaan en zo ervaring opgebouwd. Zij heeft daarnaast de Master Interculturele Communicatie afgerond. Ze is erg betrokken bij Amersfoort. Zo heeft ze, ook tijdens haar studie, bij verschillende evenementen gewerkt en traint ze hard voor de tien kilometer Cityrun in Amersfoort. De 23-jarige Amersfoortse is erg trots op het feit dat ze zichzelf 'het gezicht van Scenecs 2013' mag noemen. ,,Ik vind het doel van Scenecs, een kans geven aan debutanten in de filmwereld, erg belangrijk. Iedereen moet een eerste kans kunnen krijgen om ervaring op te doen en zijn of haar doorbraak te verwezenlijken. Ik kijk erg uit naar het festival dit jaar!''

Het festival vindt met haar filmprogrammering plaats van 6 t/m 10 november bij JT Grand Théâtre Amersfoort en filmtheater Hilversum. Tijdens het festival zal Koene haar bevindingen geregeld verwoorden in een column op www.scenecs.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie