Mado steeds veelzijdiger

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

Kiens: ,,Op dit moment neemt het speelgoed nog niet het grootste deel van het Mado pand in beslag. We beginnen voorzichtig en zijn zeker geen speelgoedwinkel in wording. Het blijft bij Lego en Playmobil, maar daarin zijn we nagenoeg compleet. Op dit moment hebben we ongeveer 85 procent van het assortiment in het schap. Bovendien voeren we deze speelgoedmerken ook in onze vestiging in Montfoort, we kunnen dus snel schakelen.”

AMERSFOORT - De Mado vestiging in Amersfoort heeft haar assortiment kortgeleden uitgebreid. De winkel verkoopt nu ook Playmobil en Lego. ,,Speelgoed past goed binnen het concept”, vindt ondernemer Rob Kiens: ,,Het is een echte gemakswinkel. Er is voor iedereen wat te vinden, niemand hoeft met lege handen de deur uit te gaan. Het assortiment gaat van tijdschriften, kantoorartikelen, boeken, tabak, kansspelen tot, nu dus ook, speelgoed en daarnaast zijn we postkantoor.” De keus viel snel op speelgoed.

Mado gaat met haar tijd mee en dat is volgens Kiens niet meer dan logisch. ,,Ondernemen is vooruitzien, maar meer nog anticiperen op en meegaan in de veranderende wensen van je klant. Alleen dan blijft een onderneming gezond”, aldus Kiens: ,,Van oorsprong zijn we een kantoorvakhandel en dat zijn we natuurlijk nog steeds, maar dan wel voornamelijk voor onze zakelijke klanten. Aan de particuliere kant van het bedrijf verschuift de nadruk meer en meer naar het gemak. We zijn aangesloten bij de Blz formule en klanten kunnen hun boeken via internet bestellen. Binnenkort komen daar nog webshops voor onder andere luxe schrijfwaren, agenda’s en speelgoed bij.”

Digitaal winkelen is gemakkelijk, maar er gaan niets boven gezellig browsen door een echte winkel. Snuffelen tussen de tijdschriften bijvoorbeeld. ,,Wij verkopen het meest gangbare assortiment”, vertelt Kiens. ,,Van de Story tot motortijdschriften. En dat is weer onze kracht, iedereen vind hier wel iets van zijn gading. Of het nu een cadeautje is of gewoon iets om jezelf te verwennen.”

Toch is Mado niet helemaal los van zijn wortels. ,,Integendeel, een pen, een plakbandhouder of een nietmachine. Ze blijven allemaal nodig en we hebben ze daarom nog steeds. Alleen niet in dezelfde aantallen als vroeger. Dus wie een mooie gegraveerde pen zoekt, is bij ons nog steeds aan het juiste adres”, aldus Kiens

Het gaat goed met Mado Amersfoort en Kiens kijkt voorzichtig naar uitbreidingsmogelijkheden. ,,In de toekomst hopen we meer winkels te openen, maar je moet wel realistisch blijven en kijken wat de economie doet. Toch zitten we op het vinkentouw om wanneer er zich een mooie kans voordoet niet achter het net te vissen.”

u Mado Amersfoort, Langestraat 133, Amersfoort, (033) 462 62 91, www.mado.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie