‘AVK reclame voor de stad’

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

De politicus van BPA (Burger Partij Amersfoort) sprak vrijdagavond tijdens de prijsuitreiking direct na de finale waarin CJVV het favoriete Hoogland met minimaal verschil (1-0) de baas bleef. Een overwinning die pas laat tot stand kwam en voorkwam dat het uitreiken van de prijzen ongewoon laat moest worden afgewerkt.

Gouden wissel levert CJVV titel op AMERSFOORT - ,,Ik vond het een fantastisch toernooi en het was reclame voor de stad. “ Mooiere woorden had Ben Stoelinga, als nieuwe wethouder sinds een half jaar verantwoordelijk voor de sport in de gemeente Amersfoort, niet kunnen gebruiken tijdens zijn korte toespraak op de slotavond van het Havenaer Amersfoorts Voetbalkampioenschap.

door Balt Gmelig

Feike Baas velde het vonnis over Hoogland na een finale die eigenlijk geen winnaar had verdiend. Beide teams deden 90 minuten lang weinig voor elkaar onder. De beste wapenfeiten kwamen wel op naam van CJVV en alleen op basis daarvan verdiende de formatie van trainer Jos Krikke de winst.

Baas, een minuut of vijf voor tijd de matchwinner met een gave treffer, vond de zege ook terecht. ,,Wij hadden in de tweede helft de beste kansen en waren, voordat ik scoorde, met die knal van Pim (de Jong) op de lat al dicht bij een doelpunt.“

De winnende treffer was er een uit het boekje. Tomas van Dijk kreeg op rechts de bal goed aangespeeld. In buitenspelpositie, zouden enkele spelers van de verliezende partij later verklaren. De scheidsrechter reageerde niet en liet doorspelen. Baas: ,,Ik kreeg de bal perfect van Tomas aangespeeld en zag een gaatje in de rechter hoek van het Hooglandse doel. De bal ging er lekker in.” Een beter tijdstip had de 26-jarige Baas voor zijn doelpunt niet kunnen uitkiezen. ,,Ja, dat was mooi op tijd, daar kan je alleen maar van dromen.”

De schutter was nog geen tien minuten eerder door zijn trainer het veld ingestuurd als vervanger van Dylan Wienke die als aanvaller geen potten had kunnen breken. Een gouden wissel, bleek een kwartier later. Baas: ,,Beter kan je je niet wensen. Ik hoop dat het een voorproefje wordt van wat ik in de competitie kan laten zien”, aldus de blijde Baas die alle reden had om een feestje te vieren. ,,Als je in een finale de winnende treffer maakt, moet dat natuurlijk wel gevierd worden.” En dat was op de late vrijdagavond wel te merken. Tijdens de prijsuitreiking gingen alle CJVV’ers behoorlijk uit hun dak.

Voor Hoogland, vorig jaar winnaar van de eerste AVK nieuwe stijl, waren de druiven zuur. Diverse spelers vonden dat zij in de eindstrijd tekort waren gedaan. ,,Wij hadden zeker twee strafschoppen moeten krijgen”, reageerde Florian Lammers na de verloren finale.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie