CJVV houdt Hooglanderveen uit finale

18 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - CJVV heeft de finale van het Havenaer Amersfoortse Voetbalkampioenschap 2010 bereikt. Dat ging ten koste van Hooglanderveen. In de eerste halve finale op de Bokkeduinen, woensdagavond op het hoofdveld van De Posthoorn, had de formatie van trainer Bert van den Brom geen antwoord op de vier doelpunten die de tegenstanders in 90 minuten produceerden: 4-0.

Na een onrustig begin ging CJVV beter spelen en dat resulteerde in een overwicht. Het verdiende doelpunt bleef echter vrij lang uit. Pas na een half uur opende CJVV de score. Paul Richard zette Tom Winter aan het werk. De aanvaller dacht een voorzet te geven maar hij raakte de bal zodanig verkeerd dat het leer direct in de kruising van het Hooglanderveense doel vloog: 1-0. Omdat het antwoord van Hooglanderveen op die openingstreffer uitbleef en CJVV (nog) niet bij machte was de score op te voeren, werd de rust met een 1-0 voorsprong voor de zaterdagderdeklasser bereikt.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. CJVV bleef de betere ploeg en zag kans nog drie keer tot scoren te komen. Bovendien werd het houtwerk nog een keer geraakt. De pechvogel was Dylan Wienke. Op dat moment was de stand al 2-0 door een doelpunt van Marcel Karrebelt.

De twee resterende treffers kwamen op naam van Wilfred Rietveld en Richard. Hooglanderveen wist de eer niet te redden en moest door het verlies met een plek in de troostfinale genoegen nemen.