APWC en Quick ook ronde verder op AVK

12 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - APWC en Quick hebben zich donderdagavond gevoegd bij de drie ploegen (HVC, Hooglanderveen en VVZA) die op het Havenaer Amersfoorts Voetbalkampioenschap een ronde verder zijn gekomen. APWC rekende gedecideerd (7-2) af met Cobu Boys, Quick bleef Amsvorde met minimaal verschil (1-0) de baas.

De resultaten leverden de volgende duels in de kwartfinale op: APWC - Hooglanderveen, VVZA - CJVV, Quick - Hoogland en HVC - ASC Nieuwland. De acht ploegen binden zaterdag vanaf 12.00 uur de strijd met elkaar aan. De vier winnaars van de kwartfinale plaatsen zich voor de halve finale die voor komende woensdag gepland staat.

APWC - Cobu Boys 7-2

Het treffen tussen de vierdeklassers was eenzijdig en al snel beslist. APWC liet er meteen na het eerste fluitsignaal geen gras over groeien. De formatie van trainer Harry Oussoren vond al snel het net van de tegenpartij. Vier keer scoorde APWC in de eerste helft. Cobu Boys kon daar niet veel tegenover stellen: 4-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. APWC kreeg de meeste kansen en wist nog drie keer te scoren. Met drie doelpunten nam de van Quick teruggekeerde Marvin Snijders de meeste APWC treffers voor zijn rekening. ,,Ik heb meer keuzes dan vorig jaar, " verklaarde Oussoren de verdiende winst van zijn ploeg. ,,Dat ze kunnen voetballen, is duidelijk. "

Quick - Amsvorde 1-0

Op de Bokkeduinen had Quick veel kansen nodig om Amsvorde te kunnen verslaan. Vooral in de tweede helft bleek duidelijk dat de ploeg van trainer Sijtze Wobbes wel een goaltjesdief kan gebruiken.

Na een saaie eerste helft waarin geen wapenfeiten konden worden genoteerd, werd het tweede bedrijf een stuk interessanter. Beide ploegen zochten de aanval op maar het was Quick dat de meeste kansen kreeg.

Met af en toe kunst- en vliegwerk hielden doelman Pascal Kamerbeek en zijn verdedigers hun doel lange tijd schoon. Tot de 70e minuut. Toen had Amsvorde geen antwoord op een prima aanval van Quick die door Dennis van Westerlaak uitstekend werd afgerond: 1-0.