Twirls gaan naakt voor goed doel

4 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - ,,Twitter is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.” Een aantal Amersfoortse vrouwen vertoefde regelmatig op Twitter. Begin dit jaar besloot een zestal van hen elkaar te ontmoeten tijdens een stapavond. Twirls was geboren. Wanda Dijkstra en Natalie de Haan zijn twee van deze vrouwen.

Amersfoortse twitteraarsters op kalender

door Christine Schut

Zondag 17 oktober doen de dames mee aan de Marathon van Amsterdam. Op verschillende afstanden. Allemaal voor het goede doel. Het begon met een weddenschap tussen Inge Versluis en Wanda. Als Wanda de marathon van Amsterdam zou lopen, zou Inge rode pumps kopen. Wanda had nooit aan sport gedaan en Inge loopt nooit op hoge hakken. ,,Ik vond toch dat ik moest gaan sporten, dus heb ik de weddenschap aangenomen. Ik heb mij eerst ingeschreven voor de 8 kilometerloop en daarna schoenen gekocht. We besloten wel meteen dat het voor het goede doel moest zijn. Het werd ‘Because I’m a girl’. Toen we dat twitterden, begonnen andere vrouwen zich aan te sluiten. Toen kwam ook Natalie in beeld. ,,Ik dacht ‘Wanda is gek’. Want als je nog nooit hebt gesport is acht kilometer best ver. Ik reageerde dat ik zou komen aanmoedigen, maar dat ik niet zou meedoen. Maar de groep werd steeds groter. Ik bedacht me toen dat het voor mij dè kans was om te kijken of hardlopen iets voor mij was. Ik deed vroeger fanatiek aan basketbal, maar moest daar door rugklachten mee stoppen. Ik besloot eerst te kijken of het ging. Na twee keer hardlopen heb ik schoenen gekocht. En ook mijn fysiotherapeut vond het goed. Ook ik heb mij ingeschreven voor de 8-kilometerloop. Ik ben nu drie keer in de week aan het hardlopen, ik ben weer lekker aan het sporten en heb ook minder last van mijn rug.”

Inmiddels doen negentien vrouwen mee. ,,Meer vrouwen zijn welkom, want elke loopster neemt een sponsornetwerk mee.”

Om aandacht te vragen voor hun project komen de vrouwen begin september met een kalender. Niet zomaar een kalender, maar één waarop ze schaars gekleed tot naakt staan. ,,De kalender hebben we bedacht als publiciteitsstunt. Fotograaf Linda van Scheijndel-van Lier wilde een project doen. Toen kwamen we op het idee om een naaktkalender te maken voor het goede doel. Dat werd Twirls voor ‘Because I’m a girl’. Het was geen probleem om twaalf meiden te enthousiasmeren. En we zijn zeer tevreden met het resultaat. Het zijn zwartwitte foto’s, heel stijlvol. Er worden er 500 gedrukt. Dat is best veel. Hij gaat ongeveer 30 euro kosten. Als ze allemaal worden verkocht, levert dat tussen de 10.000 en 15.000 euro op voor het goede doel want alleen de onkosten van het drukken gaan van de opbrengst af. De kalender is van een zware, glossy kwaliteit. We hopen nog dat er een Amersfoorts bedrijf geïnteresseerd is om hem als eindejaarsgeschenk cadeau te doen. Dat zou heel mooi zijn.”

De kalender wordt dinsdag 7 september feestelijke gelanceerd met hapjes en drankjes tijdens een benefietavond in Zandfoort aan de Eem van 19.30-21.30 uur. Entree: € 25,-.

Meer informatie op www.twirls.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie