‘Je ruikt de frisse dennengeur’

28 juli 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - ,,Het festival heette eigenlijk Flatlander, naar de wijk Flatlands in New York, die vroeger Nieuw Amersfoort heette. Maar het festival wordt op 11 september gehouden, dus dat leek ons bij nader inzien niet zo’n goede naam.” Organisator Tim Hogenboom (20) bedacht vervolgens met zijn mede-organisatoren Sijmen en Siep Stronks, Paul Niezen en Timo Spruitenburg de naam Into the Woods. Het festival wordt zaterdag 11 september gehouden in het Openlucht Theater Amersfoort in Bos Birkhoven.

door Christine Schut

,,We zijn vorig jaar bij elkaar gekomen om een dancefestival te organiseren dat op 19 september 2009 gehouden zou moeten worden. Maar toen bleek dat we eigenlijk te laat waren begonnen met de voorbereidingen. In overleg met de gemeente hebben we besloten het festival een jaar later te houden”, legt Hogenboom uit.

Het jonge vijftal (de oudste is 27), organiseerde tot dusver met veel succes de Minimaal Kabaal-avonden in poppodium De Kelder. ,,Er zijn tot dusver negentien edities geweest, die altijd uitverkocht waren. Daar wordt elektronische muziek gemaakt en gedraaid. In het Bosbad willen we mikken op een iets breder repertoire experimentele elektronische muziek. Niet op wat de gemiddelde Amersfoorter wil, maar de echte liefhebber van minimal, techno en elektro.”

Volgens Tim Hogenboom weten de liefhebbers de programmering zeker te waarderen: Op het hoofdpodium zullen verschijnen de Duitse Pokerflat held Guido Schneider (live), Nederlandse technogoeroe Secret Cinema, de Engelse experimentele dj Max Cooper, 360 Soundsystem (Nuno dos Santos & Patrice Baumel) en Juan Sanchez. Verder hebben ze nog Amersfoorts trots Loops (live) en de Amsterdamse dj Olivier Weiter.

Op het tweede podium (YO33 stage) worden louter Amersfoortse acts geprogrammeerd.

,,Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. De gemiddelde leeftijd op dergelijke feesten is 23/24. Maar soms zijn er ook oudere bezoekers van een jaar of 50, 60. Dat is juist leuk. Het is een creatief publiek, er zijn nooit problemen. We willen ons onderscheiden door ons te focussen op het randprogramma, zoals de decoratie en mooie tenten. Maar de locatie is de beste decoratie, een mooiere locatie is in de wijde omgeving niet te vinden. We willen ook dingen doen met de natuur”, vervolgt de student communicatie en event management aan de Hogeschool Utrecht. ,,Je gaat echt de bossen in. Als je op het terrein komt, ruik je de frisse dennegeur.”

Het is de bedoeling dat de eerste versie van Into the Woods een vervolg krijgt. ,,Het streven is ieder jaar terug te keren. Maar we willen wel klein blijven. We vragen 15 euro entrée. Dat is niet duur. We doen het vooral voor de liefhebbers, we hoeven er niet rijk van te worden. We zijn zelf ook liefhebbers. En Amersfoort heeft het nodig. Met onze line up trekken we zeker veel mensen van buiten Amersfoort. Wij willen hiermee Amersfoort bij hen promoten.”

u Meer informatie op www.intothewoodsfestival.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie