Maarten van Roozendaal ‘Zonder vrienden’

7 juli 2010 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Na de zomervakantie gaat De Kamers er weer helemaal tegenaan. Een korte vooruitblik op het nieuwe seizoen. Op zondag 29 augustus wordt een bustocht door Vathorst gehouden (onder voorbehoud) onder de titel Vathorst is vlakbij! Zondag 12 september een nieuwe ‘Zinnige Zondag’. Op vrijdag 17 september gaan we ‘De Kamervloer op’. Een combinatie van pure improvisatiescènes (bekend van televisie ‘De Vloer Op’) en theatersport, zijn inmiddels een begrip in Amersfoort. Op vrijdag 24 september theater met ‘Zeekoorts’ door De Ministers. En tot slot op zaterdag 25 september theater ‘Tango Tango’ door Loeki Knol en Henny Langeveld.

Op 21 juni zorgde medeoprichter en boegbeeld van de popgroep Doe Maar Ernst Jansz voor een uitverkochte zaal in De Kamers. Zo zal ook de hoofdgast op 10 september een publiekstrekker zijn: Zanger en performer Maarten van Roozendaal zal dan zijn opwachting maken. Zijn nieuwe theaterconcert geeft hij vanaf september 2010 tot en met januari 2011 in diverse theaters in Nederland. Kaarten zijn nu al te reserveren.

Een man, een piano en een stem

Na de tournee ‘Maarten van Roozendaal en noem het maar vrienden’, die Maarten van Roozendaal met een band in de grotere zalen speelde in najaar 2009, was het tijd voor bezinning: terug naar de basis. ‘Maarten van Roozendaal zonder vrienden’ is een theaterconcert dat hij solo speelt. Van Roozendaal presenteert de liederen zoals ze ooit geschreven zijn: een man, een piano en een stem. Eenvoudig van opzet, overdonderend in uitvoering. Een blauwdruk van het werk waarmee hij al zeventien jaar door Nederland toert, met een tipje van de sluier over waar hij op dat moment mee bezig is.

Maarten van Roozendaal (Heiloo, 1962) is een Nederlands zanger en liedjesschrijver. In zijn programma’s brengt hij vooral eigen werk, maar hij heeft ook werk van anderen (onder andere Cornelis Vreeswijk en Bram Vermeulen) uitgevoerd. Het werk van Van Roozendaal is soms melancholiek van toon, de andere keer weer cynisch. Terugkerende thema’s zijn het leven, liefde, dood en drank.

Van Roozendaals programma ‘Het Wilde Westen’ won de Poelifinario 2008 - een cabaretprijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. ‘Er lijkt geen einde te komen aan de ontwikkeling van Van Roozendaal (…)’, aldus de jury. In 2000 ontving Van Roozendaal de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het nummer ‘Red mij niet’.

Te zien en te horen op vrijdag 10 september in de Theaterkamer. De zaal is open om 19:30 uur. De aanvang is om 20:15 uur. De toegang bedraagt 15 euro. Kaarten zijn te reserveren via www.dekamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie