Woning inruilen voor villa

30 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Veel potentiële kopers wachten nu liever tot de oude woning verkocht is voordat zij een nieuwe woning kopen. Projectleider Hans Reijersen van Buuren kan zich dat heel goed voorstellen. ,,Ik begrijp heel goed dat veel kopers zekerheid zoeken en daarin wil Van Bekkum hen helpen. Wij bieden daarom mensen, die een van de woningen in De Lange Riest kopen, aan om de oude woning van hen over te nemen. Dat geeft de kopers de ruimte om een overbruggingsfinanciering aan te gaan en het geeft hen de zekerheid dat ze niet met hun eigen woning blijven zitten. Overigens wordt de koop pas definitief op een afgesproken tijdstip. Tot die tijd krijgt de eigenaar alle ruimte om zelf de woning te verkopen. Met deze actie hopen we de belangrijkste drempel die er is om een droomhuis in De Lange Riest te kopen weg te nemen.”

HOOGLANDERVEEN - In het nieuwbouwproject De Lange Riest in Hooglanderveen realiseert Van Bekkum Projecten vier vrijstaande villa’s en twaalf halfvrijstaande villa’s. De locatie combineert de geneugten van het dorpsleven met het gemak van de stad. Om het project nog aantrekkelijker te maken, is inruil van de huidige woning tegen de nieuwbouwwoning voor Van Bekkum bespreekbaar. De tijd dat nieuwe woningen als warme broodjes over de toonbank gingen, is even voorbij.

De Lange Riest is volgens Reijersen van Buuren een project van een bijzondere schoonheid en kwaliteit. ,,Wat opvalt, is dat het project alleen tegen Vathorst aanschuurt, het maakt er geen deel van uit. Dat zie je direct aan de invulling van de openbare ruimte. De kwaliteit van de inrichting vinden we belangrijk. Zo omzomen we de woningen met beukenhagen. Zo’n haag stelt in het begin als erfafscheiding niet zoveel voor, daarom doen we er bij de Lange Riest een schepje bovenop. Door de haag te combineren met een hekwerk bewerkstelligen we dat er direct een aanvaardbare scheiding is tussen de erven en hoeft niemand zich genoodzaakt te voelen een schutting op te richten. Een ander voorbeeld is de afwerking van de oevers. Een aantal woningen grenst aan het water. Daar besteden we extra aandacht aan de overgang tussen tuin en water.”

De Lange Riest villa’s kenmerken zich door hun moderne uitstraling. ,,De architect heeft met opzet een eigentijdse look gecreëerd”, aldus Reijersen van Buuren: ,,Veel mensen steken de loftrompet over de ‘jaren dertig woningen’, maar we leven in 2010. Onze tijd heeft haar eigen beeld. De Lange Riest is straks gewoon fantastisch wonen in de warme omarming van Hooglanderveen, dichtbij het station en het winkelcentrum. Op de eerstvolgende open dag op 3 juli kan iedereen dat zelf zien en beleven.”

Van Bekkum Projecten BV, Heideweg 2, 3829 MN Hooglanderveen, 033-2542140, info@vanbekkum.nl, www.delangeriest.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie