Huisarts Versluis neemt afscheid

30 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Na zijn studie in Amsterdam kon Versluis in 1979 de praktijk van dokter van de Kamp aan de Noordewierweg 180 overnemen. Die was in 1951 begonnen met de opbouw van een nieuwe praktijk, waarin ook zijn dochter Marlies werkzaam was. Zij is tot aan haar pensioen vorig jaar bij Bert blijven werken. Bijzonder is het feit dat de inmiddels 90 jarige Van de Kamp en zijn vrouw ook bij de afscheidsreceptie aanwezig zullen zijn. ,,De praktijkvoering was toen heel anders dan nu. Het was nog een praktijk aan huis, waar ik met mijn gezin woonde. Mijn dochter Marike is er nog geboren. Je was 24 uur per dag beschikbaar, alleen in de weekends was er een dienstregeling. Door de uitbreiding van de werkzaamheden, ben ik in 1984 geassocieerd met Niek Leloup, die in die 26 jaar een goede collega en vriend is geworden. De samenwerking met Paul Heuberger en Peter Schepp en later Hubert van Dijk werd door de jaren heen intensiever, zo zelfs dat we in 2005 met zijn allen vanuit een huisartsencentrum gingen werken. Door uitbreiding van taken, werken we inmiddels met acht huisartsen. Daarnaast is er een nauw contact met verschillende andere disciplines zoals verloskundigen, een fysiotherapeut, en psycholoog. Tevens zijn wij een opleidingspraktijk voor toekomstige huisartsen”, vertelt Bert verder. Hij heeft in al die tijd het Soesterkwartier zien veranderen.

Met weemoed weg uit Soesterkwartier SOESTERKWARTIER - Na 31 jaar neemt de bijna 65 jarige Bert Versluis vrijdag 2 juli, met pijn in zijn hart, afscheid van zijn patiënten. ,,Ik heb het een eer gevonden om dit te mogen meemaken, en altijd met veel plezier gewerkt. Ik neem dan ook met weemoed afscheid en zal de bijzondere contacten, die vaak over intieme gebeurtenissen, gingen nog missen. Ik wilde graag tussen de mensen staan, niet er boven. Ik heb mijn werk alleen zo goed mogelijk kunnen doen dankzij de steun van mijn echtgenote Tonny, die wijkverpleegkundige in het Soester- en Bergkwartier was en ook nog een tijd doktersassistente en achterwacht als ik dienst had. Mijn praktijk wordt opgevolgd door twee huisartsen, Esther Menko en Ilona Tillemans. Ik draag met een goed gevoel de stethoscoop over”, aldus Bert. door Carole Kuis

,,Het is een gezellige diverse plek met veel voorzieningen, waarin mensen ook veel mondiger geworden zijn, een goede ontwikkeling waardoor ik ook meer als coach kon fungeren. Een bijzondere groep patiënten zijn de woonwagenbewoners, die van oudsher tot onze praktijk behoren. Ze woonden allemaal op het grote kamp aan de Middelhoefseweg. In 1985 is het opgesplitst in kleine kampjes. De meeste zijn altijd trouw gebleven. Hier huisarts zijn betekent ook dat je frequent bezig bent met sociale problemen. Dat is een bewuste keuze, maar je kunt ook echt iets betekenen en dat is heel mooi. Vele families zijn verweven. Ik heb wel vier generaties, en nu krijg ik echt de tranen in mijn ogen, meegemaakt. Dat schept een band en is heel bijzonder, de laatste spreekuurbezoeken zijn dan ook al vaak emotioneel”, besluit Versluis.

u Afscheidsreceptie: Vrijdag 2 juli, gebouw speeltuinvereniging, Noordewierweg 271 van 18.30 tot 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie