Geen discotheek in Amersfoort

19 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Het is inmiddels zeventien jaar geleden dat de laatste discotheek in Amersfoort, PPM, haar deuren sloot. ,,Het is de hoogste tijd”, zegt Dirk-Jan Stip. ,,Er moet weer gedanst worden. Ik ga regelmatig uit in andere steden, maar ik baal ervan dat ik steeds in de trein moet stappen. Bovendien zijn er in Amersfoort genoeg locaties die geschikt zijn voor een discotheek. Winkelcentrum Amicitia aan de stadsring is in mijn ogen de beste locatie, maar het komt er daar maar niet van. De nieuwe eigenaar, Zegwaard Beheer, brengt de komst van een discotheek ook niet dichterbij. Het bedrijf komt niet uit de omgeving van Amersfoort. Toen ik mijn plannen voor een discotheek kwam presenteren, moest ik ze zelfs uitleggen waar Amersfoort lag.”

Een jarenlange discussie, zonder conclusie AMERSFOORT - ,,Ik ben terug bij af.” Dirk-Jan Stip, bekend van Coffee Corazon in de Krommestraat, strijdt al anderhalf jaar voor de komst van een discotheek in winkelcentrum Amicitia in Amersfoort. Sinds kort heeft Amicitia een nieuwe eigenaar. ,,Met de vorige eigenaar was de komst van een discotheek bijna rond, maar nu beginnen de onderhandelingen weer van vooraf aan.”

door Resy Vermeltfoort

Robert Groot, vastgoedmanager bij Zegwaard Beheer, bevestigt dat er nog geen concrete plannen liggen voor winkelcentrum Amicitia. ,,Een discotheek is een mogelijkheid, maar onze voorkeur gaat uit naar een winkelcomplex.” Dirk Jan Stip ziet de komst van een dansgelegenheid in Amicitia, op korte termijn, niet voor zich. ,,Ik vermoed dat ze er eerst een winkelcomplex van willen maken. Daarna zullen ze tot dezelfde conclusie komen als ik: hier moet een discotheek komen. Maar voor het zover is zijn we weer een paar jaar verder.”

Zowel de politiek als de inwoners onderschrijven al jaren het belang van een discotheek in een jonge stad als Amersfoort. Het gemeentebestuur had plannen voor een discotheek op het Eemplein, maar het ontbreken van een juiste exploitant deed het plan de das om. Daarnaast opperde Krijco BV, een landelijk opererend amusementsbedrijf, het idee om een discotheek te openen in het voormalige Corso-pand aan de Westsingel. Dit plan werd gedwarsboomd door architect Van Hoogevest, de directe buurman van het pand, die geen heil ziet in de komst een discotheek. De lopende rechtzaak tussen beiden partijen zal moeten uitwijzen of er een dansgelegenheid zal komen in de voormalige bioscoop.

Ondanks de vele opties die het revue zijn gepasseerd, is een Amersfoortse discotheek nog steeds geen feit. ,,De politiek moet gaan kijken naar nieuwe opties”, zegt Dirk-Jan Stip. ,,Ze moeten het Eemplein uit hun hoofd zetten en de rechtszaak laten voor wat hij is. Ik heb mijn oog laten vallen op een aantal lege fabrieken op bedrijventerrein Isselt. Ik ben nu aan het onderzoeken of de jongeren bereid zijn om naar het bedrijventerrein te reizen. Ik kies er bewust voor om meerdere locaties als optie open te houden. Hoe meer opties, des te groter de kans dat de discotheek er uiteindelijk zal komen.”

: Kijk voor een videoverslag op www.DeStadAmersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie