Seizoen waterpoloërs AZ&PC voorbij

19 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Afgelopen vrijdag stonden BRC Borculo en AZ&PC in Borculo voor de eerste keer tegenover elkaar. Vanaf het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en was het Amersfoorter Mike v/d Brink die de score opende voor AZ&PC. Nadat vervolgens Borculo op een 2-1 voorsprong was gekomen, werd de eerste periode toch afgerond in het voordeel van AZ&PC door treffers van Lars v/d Laan en Niels Schouten (2-3). In de 2e periode wist Frank Hoogland de voorsprong uit e breiden tot 2-4, maar halverwege was de marge al weer teruggebracht tot 3-4. Amersfoort goalie Bart Pol, die komende maand een operatie zal moeten ondergaan, speelde weer als vanouds en stond als een rots in de branding. Ook in de derde periode kon AZ&PC op voorsprong blijven, maar moest in de vierde periode toezien hoe BRC uiteindelijk deze eerste wedstrijd met 8-6 won. Op zaterdag leek in eigen huis eenzelfde scenario zich te gaan afspelen. De laatste periode werd ingegaan met een 5-3 voorsprong voor AZ&PC.

AMERSFOORT - In de strijd om het landskampioenschap werd waterpolo hoofdklasser AZ&PC afgelopen weekend gestopt door het team van BRC uit Borculo. Nadat in het uit - en het thuisduel beide ploegen gelijk stonden, moest een beslissingwedstrijd afgelopen zondag de doorslag geven. Die wedstrijd werd door AZ&PC met 9-7 verloren, waardoor voor de mannen van coach Arie v/d Bunt het seizoen definitief voorbij is.

Alhoewel Amersfoort nog wel kon vergroten tot 6-3, was het daarna de beurt aan Borculo dat sterk terug kwam tot 6-5. Kort voor tijd een sterk aanvallend BRC dat er echter niet meer in slaagde om de achterstand om te buigen, waardoor ditmaal AZ&PC aan het langste waterpolo eind trok. Deze tussenstand betekende een derde beslissende wedstrijd in Borculo om te bepalen wie er door zou gaan naar de volgende ronde. Zoals al genoemd won BRC dit duel met 9-7.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie