Ruime overwinning MIA

19 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken, startten de MIAnezen met het gedreven gevoel iets recht te moeten zetten. Alhoewel dit nogal eens ten koste ging aan de scherpte en de afronding, was daarvan ditmaal geen sprake. Slechts een paar minuten had MIA nodig om Rood Wit op een 4-0 achterstand te zetten en eventuele illusies van de gasten te ontkrachten. Opvallend was dat Wezep zich vooral in de korfzone relatief eenvoudig in de luren liet leggen. Dit resulteerde dan ook in de nodige doellansen van dichtbij. Met daarbij een arbiter die niet schroomde om vrije ballen en strafworpen toe te kennen had MIA daarmee een machtig wapen in handen dat de tegenstander dwong tot het maken van fouten. De eerste scores waren dan ook voornamelijk afkomstig uit vrije ballen (tweemaal door Bobby Perrels) en strafworpen (driemaal door Maurice van Rossum). Slechts één velddoelpunt, een doorloopbal van Gerdien Blok, had MIA nodig om een tussenstand van 6-1 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord te zetten. Daarna volgde een periode waarin doorbraken richting de korf werden afgewisseld met schoten van afstand. Zonder veel kansen weg te geven hoefde MIA de eerste helft slechts 3 tegendoelpunten te dulden, waardoor er gerust werd met een 12-3 voorsprong. De tweede helft was er vooral op gericht het aantal tegendoelpunten tot een minimum te beperken, wat ook vrij aardig lukte. Aanvallend stokte de doelpuntenproductie aan Amersfoortse zijde echter ook. MIA verloor de scherpte en verspeelde soms op simpele wijze de bal. In de rebound gingen meer duels verloren en ook de aangeefpositie werd nu moeilijker gemaakt. Dat maakte dat MIA niet lekker meer in het spel kwam zoals dat de eerste 35 minuten wel het geval was geweest. Tien minuten voor tijd werden Anne de Haan en Frank v/d Wiel nog ingebracht voor een laatste eindspurt. Uiteindelijk werd het laatstgenoemde die de laatste score van de wedstrijd liet noteren en daarmee de eindstand bracht op 17-4 in het voordeel van de thuisploeg. Daarmee pakte MIA in een mindere periode toch weer twee volle wedstrijdpunten. Wat deze waard zullen zijn zal nog moeten blijken. Afgelopen week liet concurrent Ermelo ook steken vallen. MIA zal de laatste wedstrijden vechtlust moeten blijven tonen en kan enkel hopen op een onvoorziene fout van de concurrent. Vooralsnog bezet MIA een tweede positie op de ranglijst in de derde klasse van het veldkorfbal.

Twee punten na mindere periode AMERSFOORT - Na een pijnlijk verlies in en tegen Ermelo afgelopen week waarbij de koppositie uit handen werd gegeven, trad het vlaggenschip van korfbalvereniging MIA deze week thuis aan tegen Rood Wit uit Wezep. Zonder de mentale druk om te moéten scoren, bleek de thuisploeg uit Amersfoort nu wél in staat vrijuit een attractief en doeltreffend korfbalspel neer te zetten met een ruime 17-4 overwinning als beloning.