Quick verstoort Soester feest niet

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

Voor de Amersfoorters was de onnodige nederlaag een flinke teleurstelling en die werd alleen maar groter toen na afloop van het doelpuntrijke treffen de uitslag van het duel Wasmeer - MSV’19 bekend werd. De formatie uit Montfoort had aan het langste eind getrokken waardoor op de slotdag van de competitie de beslissing valt over wie van de twee (Quick of MSV) als voorlaatste in de derde klasse D eindigt en daardoor tot nacompetitievoetbal verplicht wordt.

AMERSFOORT - Alle ingrediënten (veel publiek, mooi weer en prima veld) waren zondag aanwezig om van de belangrijke wedstrijd tussen Quick en Soest een onvergetelijk duel te maken. Dat werd het wel, maar niet voor Quick. De thuisploeg verloor met 2-5 van de Soesters die door de zege kampioen van de derde klasse D werden en dat werd natuurlijk op het kunstgras van Dorrestein goed gevierd. door Balt Gmelig

Quick heeft nog een voorsprong van twee punten en moet van het al gedegradeerde Baarn winnen om het zekere voor het onzekere te nemen. ,,Winst is zondag zeker noodzakelijk”, aldus Sijtze Wobbes, duidelijk teleurgesteld na de nederlaag. ,,Een punt is misschien genoeg maar dat risico kunnen we niet nemen.”

Tegen Soest dat niet bepaald als een kampioen acteerde, had Quick zeker voor rust moeten toeslaan. De ploeg kreeg genoeg kansen maar scoorde niet. Het spel van de Amersfoorters die vooral technisch vaardiger waren dan de bezoekers, was beter verzorgd. ,,Ze kunnen heel goed voetballen”, beaamde Gerdo Kuenen, maker van de vijfde Soest treffer.

De afwerking van de Dorrestein bewoners liet echter te wensen over. Dat was het verschil met Soest. De gasten scoorden steeds op onverwachte momenten. De eerste keer na een minuut of 25 in de eerste helft. Jeroen Dorrestein, voor het eerst dit seizoen in de basiself van trainer Henk van Asch, liet de honderden meegereisde aanhangers juichen: 0-1.

Twee minuten na de hervatting zorgde Khalid Said voor de gelijkmaker en leek een goed resultaat voor Quick zeker nog mogelijk. Soest had aan een 1-1 voldoende voor de titel. De ploeg nam met de remise echter geen genoegen. Al snel hadden de bezoekers een antwoord klaar en brachten Tjeerd van de Schee en Bas Tullemans het verschil op twee treffers: 1-3. Het duel was daarmee beslist. ,,Na die derde treffer van Soest was het inderdaad over”, concludeerde Wobbes.

Quick probeerde het in het resterende half uur nog wel. De vermoeidheid ging echter een rol spelen en dat brak de ploeg op.

Drie doelpunten volgden nog, twee van de Soest spelers Marcel Pietersen en Kuenen en een treffer van Majid Didouh die weinig geluk in de afwerking had. De aanvaller bleef tot het laatste moment volhouden en werd in de voorlaatste minuut voor zijn harde werken beloond. Hij omspeelde een tegenstander en verraste doelman Timo Arts met een schuiver: 2-4. Daarna bracht Kuenen de eindstand op het scorebord: 2-5.