Korfballers MIA spelen gelukkig gelijk

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

Beide ploegen begonnen fanatiek en de eerste scores stonden al snel op het bord. Voor de toeschouwers leek het een lekker zonnig en vermakelijk middagje korfbal te gaan worden. Met een gelijk opgaand wedstrijdbeeld pakte NOVA na een kwartier spelen een kleine voorsprong van 4 tegen 5. Een tussensprint met drie rake schoten in slechts drie minuten hielp de MIAnezen weer stevig in het zadel, iets wat in de 25e minuut opnieuw gebeurde.

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag sleepten de korfballers van NOVA uit de Bilt, op bezoek bij koploper MIA, een bonuspunt in de wacht. Wat voor MIA een stevige thuisoverwinning had moeten worden, eindigde namelijk in een terecht gelijkspel:14-14

Onverzettelijk

De defensie van NOVA leek gebroken, maar dat was schijn. Na een ruststand van 12-7 voor de thuisploeg was de verdediging van NOVA onverzettelijk. Ook al had MIA wat minder geluk in de afronding, het was vooral aan het hard werken van de gasten te danken dat MIA minder goede kansen creëerde. Sterker nog, NOVA trok de wedstrijd naar zich toe. Pas in de 27e minuut scoorde MIA weer middels een mooie doorloopbal van Gerdien Blok. En zo stond er acht minuten voor tijd weer een gelijke stand (13-13) op de scoreborden. Met de wissels Frank van der Wiel voor Remco van Woudenberg en Anne Haan voor Roy Staal probeerde MIA nog een slotoffensief op het kunstgras te brengen, maar het mocht niet baten. NOVA bleef geconcentreerd en moeilijk te bespelen. De gasten kwamen zelfs nog op voorsprong, maar met een afstandsschot vlak voor tijd stelde Juliet Schoorlemmer alsnog één wedstrijdpunt voor de Amersfoorters veilig. Daarmee had NOVA gevoelsmatig een punt verdiend. Maar eigenlijk mocht MIA van geluk spreken dat zij na de slechte tweede helft uiteindelijk toch nog een wedstrijdpunt overhield. Hiermee bezet MIA nog steeds de eerste plaats in de derde klasse, maar moet deze nu delen met naaste concurrent Ermelo. Aanstaande zaterdag zijn de meeste teams vrij, maar de week er op barst de strijd tussen de koplopers los. MIA moet dan wel twéé wedstrijdhelften geconcentreerd blijven.... Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 6, Eline van Ballegoijen 2, Bobby Perrels 2, Roy Staal 1, Maurice van Rossum 1, Gerdien Blok 1, Juliet Schoorlemmer 1.