Architectuurprijs voor herontwikkeling Willem Barentszstraat

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - Voor de geslaagde herontwikkeling van de Willem Barentszstraat in Kruiskamp hebben architect Roelf Steenhuis en stedenbouwkundige Roy Bijhouwer vrijdag de architectuurprijs 'Boom!ng Amersfoort, tien jaar bouwen in de stad' ontvangen. De vakjuryprijs was ingesteld naar aanleiding van de tentoonstelling 'Boom!ng Amersfoort' die tot en met 25 april te zien is in kunsthal KAdE. Deze tentoonstelling is de afronding van een serie van vijf exposities naar aanleiding van de Architectuur Prijs Amersfoort, die is 2001 startte.

De Vakjury, bestaande uit onder meer meer stadsarchitect Noud de Vreeze en collega's uit Haarlem, Assen en Enschede, roemde de revitalisering van de Willem Barentszstraat als ,,een knap stedenbouwkundig plan met sterke architectonische uitwerking." Volgens de jury zijn de nieuwe panden met een grote gevoeligheid voor de stedelijke structuur in de wijk ingevoegd. Zo is met respect omgegaan met het hoe stedenbouwkundige David Zuiderhoek destijds Kruiskamp heeft ontwikkeld. De jury spreekt van ,,eerlijke architectuur, zonder modieuze trekjes, robuust maar niet onderscheidend."

Ook werd vrijdag een publieksprijs uitgereikt. Deze was voor de Amersfoortse architect Rik Lagerwaard voor de uitbreiding van een boerderij in Hoogland met zowel riet als staal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie