Highlands Festival: Bijzondere blues, verrassend theater en uitstekend eten

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

De blues en bluesrock op het hoofdpodium wordt op het festivalterrein afgewisseld door theateracts die je als bezoeker versteld zullen doen staan. Ook is er aandacht voor beeldende kunst. Highlands biedt je net wat meer kwaliteit en comfort. Zo zijn er ruime terrassen, sfeervolle bars en originele shops en zorgen diverse uitstekende restaurants voor een variatie aan lekker eten.

AMERSFOORT - In 2009 beleefde het Highlands Festival zijn vuurdoop in het Stadspark Schothorst. En met succes: publiek, pers, vrijwilligers en artiesten reageerden unaniem enthousiast. Met het Highlands Festival heeft Amersfoort er een festival van formaat bij. Aangemoedigd door de enthousiaste reacties werkt de Stichting Highlands Festival nu aan een tweede editie. De programmering is rond, de restaurants zijn bekend; zaterdag 5 juni belooft weer een dag vol genieten te worden.

Bijzondere blues

Maar liefst acht bands betreden op 5 juni het podium en elke band zet een complete show neer. Zo krijg je dus eigenlijk acht concerten op één dag.

De artiesten zijn niet de minsten:

* Bas Paardekooper en Eric Steckel

Spetteren en verrassend gitaarwerk, gecombineerd met Amerikaans supertalent.

* DeWolff

Jonge Limburgse honden nemen je mee naar de bluesrock van Led Zeppelin, Pink Floyd en Cream.

* Sugar Ray and the Bluetones featuring Monster Mike Welch

Karakteristieke harmonicablues, briljant gitaarspel en een onmiskenbare eigen sound.

* Cuby+Blizzards

Doorgewinterde stadsblues met een gouden randje, springlevend én actueel.

* Jimmie Vaughan and the Tilt-A-Whirl-Band featuring Lou Anne Barton

Vier Grammy Awards, Texasblues met een lekkere drive die in je hoofd blijft hangen.

* The Rockin’ Johnny Band

De koning van de West Side Chicago blues, vol passie en bruisend van energie.

* The Dana Fuchs Band

Soulvolle blues en dampende southern rock, grijp je bij de keel vanaf de eerste noot.

* Walter Trout

Live bluesimprovisatie van de bovenste plank, raakt je recht in je ziel.

Verrassend theater

Welk geluid heeft een zonnebril, hoe hoog kun je vallen, wanneer ben je te groot om te dansen, hoe oorverdovend kan stilte zijn? Het Highlands theater zal je verbazen, ontroeren en in schaterlachen laten uitbarsten. Extra bijzonder is, dat alle theateracts van Amersfoortse bodem zijn. De stad herbergt veel creatief talent dat soms tot ver over onze landsgrenzen bekendheid geniet en dat wil het Highlands Festival graag laten zien.

Ook de beeldende kunst ontbreekt niet op Highlands. Thijs Trompert en Marisja Smit hebben al een flinke staat van dienst, maar ook het werk van de jonge kunstenaars Marlou van de Wolfshaar, Jordi te Braak en Melissa Staal zal indruk maken.

Tongstrelend eten

De kwaliteit van het Highlands Festival vind je ook terug in de restaurants die op 5 juni op het festivalterrein te vinden zijn.

Elk restaurant heeft zijn eigen specialiteit, geen gerecht is hetzelfde.

Aziatisch, Europees, Amerikaans of mediterraan: aan jou de keus. Dankzij de ruime terrassen hoef je nooit naar een plekje te zoeken om rustig van je maaltijd te genieten.

Kaartverkoop

Tickets voor het Highlands Festival zijn nu te koop via Ticket Service Nederland (www.ticketservice.nl).

Je kunt je kaartje ook kopen bij de grotere postkantoren, VVV-kantoren, Free Record Shops, de GWK-Travelex stationskantoren en Café De Noot in Hoogland.

u Zaterdag 5 juni, van 12.00 tot 00.00 uur. In Stadspark Schothorst. Toegangsprijs € 65,-. Meer informatie: www.highlandsfestival.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie