3-1 Dave Dekker, 3-2 Ronald Buitink

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Twee dagen voor de bekerkraker tegen IJsselmeervogels slaagde tweedeklasser Hoogland er zondag niet in de negatieve reeks competitieresultaten van de laatste weken te doorbreken. In Hoofddorp gingen de Hooglanders tegen de club van die naam met 4-2 de boot in.

Een fout van laatste man Erwin Hermsen leidde de nederlaag van Hoogland in. Na een minuut of tien profiteerde de spits van Hoofddorp van het minder sterke optreden van Hermsen en kon hij alleen op doelman Sebastiaan Bruins afgaan: 1-0. De sluitpost voorkwam daarna met enkele goede reddingen meer doelpunten voor de thuisclub in het eerste bedrijf.

In de tweede helft werd Hoogland pas wakker nadat Hoofddorp de score met twee doelpunten had opgevoerd: 3-0. Dave Dekker en Ronald Buitink gaven de gasten nog even hoop op een goed resultaat (3-2). Maar dat duurde niet lang. Niet lang na de derde treffer van Hoogland antwoordde Hoofddorp al en was de wedstrijd beslist: 4-2.