Keistad heren komen tekort

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AVV Keistad ging in de eerste set fel van start en kwam al snel op een 6-2 voorsprong. Alhoewel tot halverwege het eerste bedrijf de voorsprong ook werd behouden, konden de keistedelingen niet voorkomen dat de gasten uit Hoogeveen door sterk aanvalsspel langszij kwamen. Vanaf een stand van 16-16 ging de strijd gelijk op en aangemoedigd door het luidruchtige eigen publiek kon AVV Keistad vanaf 21-20 uitlopen naar uiteindelijke setwinst. Met name de korte set-ups achterover op Thijs Besseling die deze vervolgens keihard binnen sloeg, deden de supporters steeds enthousiaster worden waarbij de ploeg naar een 25-22 setwinst werd gejuicht. In de tweede set een duidelijk minder spelend AVV Keistad dat verzuimde om fel te verdedigen en ook qua servicedruk niet wist te overtuigen. Olhaco daarentegen speelde een nagenoeg foutloze set waarbij de bezoekers al snel uitliepen naar een 12-4 voorsprong. Op dat moment had Amersfoort coach Ton van der Wösten zijn beide time outs al gebruikt, kwam de klad er in en was 14-25 setverlies het gevolg. In het derde bedrijf pakte AVV Keistad de draad weer op en speelde op hetzelfde niveau als dat het in de eerste set etaleerde. De thuisploeg bood prima tegenstand en de wedstrijd werd steeds aantrekkelijker. Voor elk punt werd gestreden door beide ploegen en het was lang onzeker wie er uiteindelijk met de setwinst vandoor zou gaan. Dat leek in eerste instantie AVV Keistad te worden, want na een gelijk opgaande strijd tot 13-13, liepen de keistedelingen uit naar een voorsprong van vier punten (17-13). Maar een sterke servicereeks in de slotfase van die derde set bracht Hoogeveen dichterbij en vanaf 19-19 was was de stand weer in evenwicht. In dat laatste deel kon Amersfoort de pass van de bezoekers niet goed ontregelen, waardoor de aanval van Olhaco de beslissing bracht en de derde set met 22-25 kon worden binnen gehaald. Met een 1-2 voorsprong voor de gasten uit Hoogeveen begonnen beide teams aan het vierde bedrijf. AVV Keistad dat zich nog geenszins verloren gaf, kwam vervolgens, met de nog niet geheel van een blessure herstelde Yannick Haacke in de ploeg, halverwege op een 12-8 voorsprong. Maar ook nu weer slaagde AVV Keistad er niet in om die voorsprong vast te houden en zag Hoogeveen dichterbij sluipen tot 15-15. Vanaf dat moment werd het bijna een kopie van de derde set: puntje voor Keistad, puntje voor Olhaco. Op een stand van 21-21 maakte de thuisploeg twee fouten en rook de tegenstander de winst. Een harde aanval van de keistedelingen en een afgedwongen fout bracht AVV Keistad zelfs op een 23-21 voorsprong. Toch kon geen vijfde set worden afgedwongen want met 23-25 ging de set en ook de wedstrijd (1-3) naar de gasten uit Hoogeveen. Komend weekend wacht voor AVV Keistad de uitwedstrijd tegen het Veendamse Flash, dat vecht voor degradatie.

Volleyballers onderuit tegen Olhaco AMERSFOORT - In een uiterst spannende wedstrijd gingen de volleybalheren van AVV Keistad in de eigen sporthal Midland met 1-3 onderuit tegen de nummer drie van de ranglijst in de eerste divisie, Olhaco uit Hoogeveen. Alhoewel de ploeg van coach Ton van Wösten nog steeds wordt geplaagd door de nodige blessures, kon er in deze wedstrijd gelukkig een beroep worden gedaan op een tweetal spelers uit het tweede team te weten Michel Jelsma en Martijn Pouw. Beiden speelden een zeer behoorlijke wedstrijd.