Crackerjacks kansloos ten onder

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks traden afgelopen zaterdag in de eigen sporthal Rustenburg aan tegen de dames van BS Leiden. In een wedstrijd waarin de gasten uit Leiden veruit het betere van het spel etaleerden, verloor de Amersfoortse basketbalformatie met 48-65. De eerste vijf minuten van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op en waren zeker aan elkaar gewaagd. Maar toen vervolgens Leiden een extra tandje bijzette, moest Crackerjacks daarop het antwoord schuldig blijven. BS Leiden liep derhalve snel uit naar een 16-21 voorsprong. Ook in het tweede kwart liepen de Amersfoortse dames eigenlijk continue achter de feiten aan, waarbij aan beide kanten moeizaam werd gescoord. Door de vele persoonlijke fouten aan Keistad zijde, kreeg Leiden veel vrije worpen toebedeeld die ze vervolgens ook goed wisten te benutten. Mede hierdoor kon de voorsprong worden uitgebouwd naar 26-34. Alhoewel Crackerjacks in het tweede deel van de wedstrijd de wil wel had om terug te komen, lukte dit absoluut niet. Leiden bleef scherper in de aanval en de verdediging, waardoor de opgebouwde voorsprong alleen maar groter werd. Daar ook het vierde kwart niet het gewenste resultaat opleverde voor Crackerjacks restte slechts kansloos verlies tegen een gedegen spelend BS Leiden.