Hondenclub naar hockeyterrein

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

,,Nieuwe lichtmasten kosten 15.000 euro. We hebben net een offerte binnen’’, zegt Ron Boerma. Een goede lichtinstallatie is belangrijk omdat de hondensportvereniging ook ‘s avonds traint. ,,Niet iedereen kan op zaterdagmorgen’’. De HSVA wil de lichtmasten op het rugbyveld verkopen aan de rugbyvereniging en de opbrengst gebruiken om nieuwe lichtmasten te kopen. De HSVA rekent ook op een bijdrage van de gemeente aan de verhuiskosten.

HSVA nog in gesprek over verhuiskosten AMERSFOORT - ,,De SRO wil Hondensportvereniging Amersfoort (HSVA) huisvesten op Sportpark Birkhoven,’’ vertelt vice-voorzitter en penningmeester Ron Boerma van de HSVA. Op de plek waar ooit een zesde hockeyveld moet komen, kan de hondensportvereniging voorlopig een plek krijgen. De HSVA praat nog met de gemeente over de verhuiskosten. Grootste probleem is dat er geen lichtmasten staan rond het nieuwe terrein. Voor de vereniging zou het een ‘financiële strop’ zijn als zij die lichtmasten zelf moet betalen.

door John Spijkerman

,,Sportpark Birkhoven is het enige terrein dat de SRO ons heeft aangeboden.’’ Een verhuizing van het terrein van de rugbyclub naar de overkant bij de hockeyclub is tijdelijk, realiseert Boerma zich, want na verloop van tijd zal de hockeyclub een zesde veld willen. ,,We hebben altijd in ons achterhoofd dat er een zesde hockeyveld komt, maar tot 2015 is dat niet in de gemeentebegroting opgenomen.’’ Als de verhuizing een feit is, zal ook gekeken moeten worden naar een accommodatie. Op het rugbyterrein mocht de HSVA gebruikmaken van de kantine van de rugbyclub. ,,We moeten kijken of we een accommodatie van het Bosbad kunnen gebruiken.’’

De HSVA telt 300 leden en bestaat al 25 jaar. De vereniging is zo’n tien jaar gehuisvest aan de BW-laan. Voor die tijd zat men aan de Van Brakelstraat in Kruiskamp. Daarvoor zat de vereniging aan de Engweg in Hoogland. In verband met de snelle groei van de rugbyvereniging moet de hondensportvereniging verkassen. ,,Eind augustus zijn we weg. Wij zijn geen basissportvereniging. De rugby is dat wel.’’ Alhoewel de rugbyclub Eemland nu het veld van de HSVA heeft toegewezen gekregen, zijn de relaties tussen beide verenigingen nog steeds goed, vertelt Boerma. ,,Er speelt niets tussen ons en de rugby.’’ Mocht het vergunningentraject langer duren dan wil de HSVA de verhuizing doorschuiven naar januari 2011.

Wethouder Kruyt was vorige week woensdagavond te gast bij de HSVA. ,,We wilden de hondensport in Amersfoort op de kaart zetten.’’ Wat Boerma betreft, moet het bezoek van Kruyt niet gezien worden als een actie/protest van boze hondeneigenaren. ,,We wilden laten zien dat we een volwaardige vereniging zijn en wat we op zo’n avond doen. We willen iedereen de mogelijkheid geven z’n hond op te voeden. Bij onze vereniging zijn honden van teckel tot Duitse dog.’’

De leden van de HSVA hebben Kruyt woensdagavond een petitie aangeboden met een ‘potenboek’. In dat boek staan pootafdrukken van de honden met daarbij de naam van de hond en die van de eigenaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie