Waterpoloheren kansloos

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De jarige (50 jaar)Trainer/coach van de Amerheren Zeger Eijer voor aanvang de wedstrijd: ,,Het zal zeker niet eenvoudig worden tegen dit team dat over veel meer ervaring beschikt als mijn jongens. Daar er ook nog eens een aantal basisspelers ontbreken zal het onderste uit kan dienen te worden gehaald om in ieder geval één punt in de wacht te slepen. Van een ding ben ik echter overtuigd: de mannen gaan er voor de volle 100 % voor.” Al direct na aanvang van de eerste periode werd duidelijk dat het tempo waarin Borculo zwom de thuisploeg wel eens de nek zou kunnen omdraaien. Binnen twee minuten keek De Amer al tegen een 0-2 achterstand aan en konden de Amersfoorters aanvallend absoluut geen vuist maken. Toch slaagde Xander Coemans er in de vijfde minuut in om de aansluitingstreffer te produceren middels een prachtige boogbal (1-2). Maar in de eerstvolgende aanval kwam Schuurman BRC op een 1-3 voorsprong, wat tevens de periodestand betekende van die eerste periode. Het aanvallend niet bezetten van de hoeken, het gebrek aan creativiteit, weinig schotkracht en onvoldoende pressing waren de ingrediënten van die vroege achterstand. In de tweede periode leek Amersfoort zich te herstellen en kon mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Patrick Verhoeff de achterstand beperkt houden. Maar nadat op een 2-4 achterstand Caspar Renkers een 5-meter worp niet wist te benutten, sloeg Borculo genadeloos toe en in plaats van 3-4 prijkte er na de tweede periode een 2-5 achterstand op het scorebord. Na die korte opleving in de tweede periode was het vervolgens gedaan met de ploeg van Zeger Eijer. Schuurman BRC kon in de derde periode de voorsprong uitbreiden naar 2-7 en alhoewel Coemans nog wel kon verkorten tot 3-7, was er geen houden meer aan en liep De Amer continu achter de feiten aan. In de vierde en laatste periode eenzelfde beeld: een zwoegend en onrustig spelend De Amer dat na 15 seconden in die laatste periode de achtste treffer moest incasseren. Een inventiever en doeltreffender spelend Schuurman BRC zwom vervolgens zonder enige moeite naar een 4-9 eindstand, waarbij het er bij de Amersfoorters vooral verdedigend slecht uitzag. Een einduitslag die vele malen hoger had kunnen uitvallen als Amer sluitpost Verhoeff niet in zo’n goede doen was geweest. Voor de Amersfoorters is het de komende wedstrijden er op of er onder. Komend weekend de uitwedstrijd tegen het tweede team van Electrolux AZC, wederom een tegenstander van formaat. De zorgen voor degradatiekandidaat De Amer zijn voorlopig nog lang niet voorbij.

De Amer maatje te klein voor Borculo AMERSFOORT - De waterpoloheren van tweedeklasser De Amer waren afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad absoluut een maatje te klein voor het tweede team van Schuurman BRC uit Borculo. Na vier speelperioden toonde het scorebord een 4-9 verlies voor de Amersfoorters, een uitslag waar gezien het verloop van de wedstrijd niets op af te dingen viel.

door Huub van Aerssen

ZPB H&L Prod - AZ&PC (12-7)

Na een nederlaag de week er voor ging hoofdklasser AZ&PC ook afgelopen weekend onderuit. Tegen ZPB werd met 12-7 verloren. Doelpunten AZ&PC: Matthijs Lucas 5, Mike v/d Brink en Jetze Vis ieder 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie