Bij Memorial is gedenken voor iedereen

17 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Van standaard monumenten tot exclusief, maar ook eigen ontwerpen zijn mogelijk. Ieder monument heeft zijn eigen prijskaartje. De prijs van een monument en een urn wordt bepaald door het soort materiaal, de grootte én de bewerkingen die het nodig heeft. En zo kan het gebeuren dat je voor een speciaal voor jou ontworpen en gemaakt grafmonument net zoveel betaald als voor een standaard model. Zeker ook voor eigen ontwerpen geldt dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt.”

AMERSFOORT - Memorial Gedenktekens, de winkel en toonzaal voor grafmonumenten en urnen bewijst als vier jaar lang dat gedenken niet kostbaar hoeft te zijn. ,,Het klinkt misschien oneerbiedig, maar er is een monument, een urn voor iedere portemonnee. Je kunt gedenken zo duur maken als je zelf wilt of kunt betalen”, aldus Lammy Ambagtsheer. In de toonzaal van Memorial staan voordelige naast duurdere monumenten. Ambagtsheer: ,,We hebben een brede collectie.”

,,Maar”, gaat ze verder: ,,Een voordeliger monument is niet minder mooi of minder waardig. Belangrijk is dat een grafmonument of een urn waardevol voor jou zal zijn en zowel bij de nabestaanden als bij de overledene past. Ik doe dan ook altijd veel moeite om een standaard monument nét even iets meer mee te geven zonder dat de prijs daarvan gelijk omhoog gaat. Wat daarbij helpt is dat we nagenoeg alles in eigen beheer kunnen maken. We hebben onze eigen vakmensen in dienst, die overigens niet alleen nieuw maken, maar die daarnaast hun hand niet omdraaien voor een restauratie of een aanpassing.”

Al is de toonzaal van Memorial behoorlijk gevuld, zij kan natuurlijk lang niet alles laten zien. “Wat hier staat is bedoeld om mensen ideeën te geven, verder hebben we boeken met voorbeelden liggen. Er is veel, heel veel mogelijk, maar ik laat mijn klanten niet ‘zwemmen’. Ik neem ruim de tijd om samen met hen een goede keus te maken. Het belangrijkste voor mij is dat er een monument of een urn uitgezocht wordt waar de klant zich voor honderd procent in kan vinden.”

Memorial heeft de grootste collectie urnen en as-sieraden van de regio. ,,Mijn collectie is niet alleen groter dan die van het crematorium maar ook voordeliger”, aldus Ambagtsheer: ,,En daar doe ik ook veel moeite voor.”

Voor een ieder die graag voor een bezoek aan de toonzaal de mogelijkheden van Memorial wil proeven, kan dat doen op de vernieuwde website. Ambagtsheer: ,,Ik kan me best voorstellen dat je eerst even een virtueel kijkje wilt nemen. Op dit moment staan nog niet alle foto’s op de site, maar daar werken we hard aan.”

u Memorial Amersfoort, Snouckaertlaan 7, 033 461 69 59, www.memorial-amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie