Jarig Interval legt rode loper uit

17 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De eerste verjaardag van Interval is gevierd met een uitgebreide High Tea in De Brug. Er waren mooie ontmoetingen, aan de hand van foto’s werd teruggekeken en er werd vooruitgekeken. De opzet van de middagen is in de loop van het jaar niet veranderd. Twee zondagmiddagen per maand ligt vanaf half drie tot half vijf de rode loper uit en zijn buurtbewoners welkom om binnen te lopen. Er is koffie en thee, wat lekkers en regelmatig een kleine activiteit. Bezoekers kunnen sjoelen, een spelletje doen of meedoen aan een korte quiz. Maar de nadruk ligt op het gewone gesprek en op het ontmoeten van andere bezoekers. En dat blijkt te werken. Zo kwamen twee dames er achter dat ze vlak bij elkaar wonen en gaan ze sindsdien zo af en toe ook door de week bij elkaar op bezoek.

AMERSFOORT - Twee keer per maand ligt op zondagmiddag de rode loper uit bij de Brugkerk in de Amersfoortse wijk Schuilenburg. Iedereen die zin heeft in een praatje, een spelletje of iets lekkers bij de thee of koffie, is van harte welkom bij Interval. Afgelopen zondag 7 februari was het feest: Interval werd één jaar. door Christel Eijkelenboom

Het idee om met Interval te beginnen werd geboren toen Joke Meijer, de initiatiefneemster, hoorde over een gemeentelijk onderzoek waaruit bleek dat er behoefte was aan meer sociaal contact in de wijken Randenbroek en Schuilenburg. Daaruit bleek dat er op zondagmiddag weinig te beleven is in de wijk. Het buurtcentrum is gesloten en ook andere voorzieningen zijn dicht. Onder leiding van Joke Meijer besloten een aantal vrijwilligers om iets op poten te zetten, om zo buurtbewoners de gelegenheid te geven elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten: Interval was geboren!

Vooral de eerste maanden was het spannend of er mensen zouden komen, maar zelfs bij slecht weer bleven de bezoekers zich melden. Gemiddeld komen er zo’n vijfentwintig buurtbewoners. Inmiddels hoort Interval helemaal bij de wijk. Zomer of winter, twee keer per maand ligt de rode loper uit voor wie zin heeft in om in een ongedwongen sfeer een praatje te maken. Door het jaar heen zijn er allerlei kleine activiteiten geweest: natuurlijk kwam Sinterklaas op bezoek en was er wat extra’s met Kerst. Ook kwamen de jongeren van de Brugkerk een keer pannenkoeken bakken en uitserveren, iets wat de bezoekers erg leuk vonden. Koninginnedag zou groots gevierd worden. Maar door de gebeurtenissen in Apeldoorn besloten de vrijwilligers om het programma aan te passen. En werd het een plek om wat er gebeurd was met elkaar te delen en erover te praten.

Interval is een aanvulling op het bestaande aanbod in de wijk, meent Joke Meijer. Mensen komen steeds meer ontspannen binnen omdat ze weten en voelen dat ze er zichzelf mogen zijn, man of vrouw, jong of oud, wel of niet kerkelijk, het maakt niet uit. Het is net even anders dan een gewone zondag!

En dankzij een enthousiaste groep van zestien vrijwilligers uit de Brugkerk kan Interval ook het tweede jaar vol vertrouwen tegemoet zien. De eerstvolgende Interval-middag wordt gehouden op 21 februari. De rode loper ligt uit en zegt: je bent welkom, je bent belangrijk, je mag er zijn zoals je bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie