Inloopconcert Amersfoortse koren

3 februari 2010 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Scholen in de Kunst/amateurkunstverenigingen organiseert in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van drie “gratis” inloopconcerten op de zaterdagmiddag. In februari vinden nog twee concerten plaats, op 6 en 13 februari.

Door de enthousiaste reacties en grote belangstelling van het publiek is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden. De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op. Het aantrekkelijke voor de bezoeker is dat men zo naar binnen kan lopen om naar believen kortere of langere tijd te luisteren. Voor mensen die minder bekend zijn met koormuziek een ideale manier om hiermee kennis te maken.

Voor het concert op 6 februari is de nieuwe locatie ICOON in Vathorst gekozen. In het nieuwe gebouw zijn vier organisaties gehuisvest: Het Vathorst College, De bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en Stichting Kinderdagopvang Amersfoort. Het gebouw beschikt over een prachtige theaterzaal. De koren die deze middag optreden hebben de primeur. Zij zijn de eerste die hier optreden. Een extra aanrader om naar deze koren te komen luisteren. Het gebouw ligt tussen het station Vathorst en het nieuwe winkelcentrum.

Het concert wordt om 14.30 uur geopend door het Amersfoorts Vocaal Ensemble. Het ensemble onder leiding van Jean-Pierre Gendrault laat zich van haar veelzijdige kant zien. Het koor kan nog met nieuwe leden worden uitgebreid. Leuk voor nieuwe inwoners van de wijk Vathorst.

Om 15.00 uur is het genieten geblazen van het verrassende koor Swing Close onder leiding van Ruben van Keken. Het koor schakelt moeiteloos over van Latijns-Amerikaanse klassiekers, via Brigitte Kaandorp naar Franse chansons. Het koor besteedt veel aandacht aan choreografie.

Om 15.30 uur neemt Via Vocale het programma over. Het ensemble staat onder leiding van Norien Siemons en brengt o.a. werk van Bruckner, Pärt en Camille Saint-Saëns ten gehore. Het repertoire is voornamelijk klassiek.

Vanaf 16.00 krijgt het programma een andere wending met het optreden van Vocal Group Akkoord, waarbij de dirigent Karel Smit tevens de piano bespeelt. Het programma dat zij zingen is Engelstalig licht repertoire.

Voor het laatste uur kunnen bezoekers nog kennismaken met Amer Consort Vocaal Ensemble en het vrouwenkoor Mevrouw de Vries. Het Amer Consort laat u kennismaken met een aantal werken van hun programma Meesters van Duitse Barok, dat zij in zijn geheel presenteren bij de Hofconcerten op zaterdag 20 februari in de St. Joriskerk. Het ensemble staat onder leiding van Dirkjan Horringa.

Mevrouw de Vries, het eigenzinnige Amersfoortse vrouwenkoor, sluit de middag af. Norien Siemons is al sinds jaren de inspirerende dirigent. De liederen worden onder pianobegeleiding van Malgosia Fiebig of a capella gezongen.

Het concert op 13 februari, is de laatste van de reeks en vindt plaats in De Boogkerk, Watersteeg 2 in Nieuwland.

Meer informatie via 033-4798023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie