Carwash De Zwaaikom 24/7 autowassen

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Naast de Tango benzinepomp op het bedrijventerrein De Isselt is Carwash De Zwaaikom gevestigd. Bij deze doe-het-zelf’ autowasboxen kan de heilige koe 24 uur per dag, zeven dagen in de week terecht.

In twee jaar heeft de Carwash een groot aantal vaste klanten verzameld. Ondernemer Ton Weideman hoopt op nog meer: “Samen met de Tango zijn wij eigenlijk een soort one-stop-shop. Als je gaat tanken, rijd je zo even bij de wasboxen naar binnen en andersom”, vindt hij: ,,Je hoeft bij ons niet te letten op openingstijden, we zijn gewoon altijd open. ’s Avonds gaat de verlichting automatisch aan Autowassen wanneer het de automobilist uitkomt.”

De Zwaaikom is een echte doe-het-zelf wasplaats. De zes ultramoderne wasboxen zijn uitgerust met de jetwash systemen. Weideman: ,,Natuurlijk in een automatische wasstraat wordt je auto ook schoon, maar voor mensen die net iets kritischer zijn en voor de autobezitter die bang is voor krassen, zijn onze wasboxen ideaal. De werking van de wasboxen is eenvoudig. De programmakeuzes zijn overzichtelijk. Voor de rest gebruiken we dezelfde wasmiddelen als overal. Vanzelfsprekend hebben we vlekvrij water in onze boxen. Dit zogenaamde osmose water is heel zuiver en zacht, waardoor er bij het opdrogen nagenoeg geen vlekken op de autolak zichtbaar zijn.”

Zelf doen betekent dat De Zwaaikom geen dure medewerkers rond heeft lopen en dat scheelt aanmerkelijk in de prijs. ,,Voor een complete wasbeurt, inclusief waxen, ben je bij ons drie á vier euro kwijt. Bij een bemande wasstraat beginnen de prijzen pas vanaf een euro of zes. Als je bedenkt dat een auto eigenlijk eens per drie weken gewassen moet worden, dan kan ‘zelfdoen’ dus een mooie besparing opleveren. Natuurlijk kan je bij ons ook de binnenkant van de auto onderhanden nemen, daarvoor staan er Nilfisk stofzuigers en mattenkloppers”, aldus Weideman.

Wassen is een behoud voor iedere auto en moet in het ideale geval ongeveer eens in de drie weken gebeuren. Weideman: ,,Eén keer in de twee, drie weken wassen houdt de lak in topconditie. Na zoveel weken is namelijk de beschermende waxlaag weer nagenoeg verdwenen. Wie zijn auto regelmatig een wasbeurt gunt, zorgt ervoor dat corrosie minder kans krijgt. In de wintertijd wanneer er gepekeld wordt, is wassen misschien nog wel belangrijker. Dan is een wekelijkse afspoelbeurt geen overbodige luxe.”

Bij Carwash De Zwaaikom staan muntautomaten, geschikt voor 50 cent, 1 euro en 2 euro stukken. Ondernemingen kunnen bovendien wasmunten bestellen via de website.

u Carwash de Zwaaikom, Zwaaikom 1, 06-10782066, www.carwashdezwaaikom.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie