Heartbeat komt naar je toe

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Jan Kees Roose kan vol vuur vertellen over de nieuwe start van Heartbeat onder een nieuw bestuur en met een nieuwe focus: ,,Op een gegeven moment werd de belangstelling voor de jongerenkerk minder. Ook werd het moeilijk om genoeg vrijwilligers te krijgen. De diensten hebben we toen gestopt en we hebben de tijd genomen om na te denken over de toekomst onder de naam Heartbeat 033 - Heartbeat Amersfoort en omstreken. Er is een nieuw bestuur gekomen dat andere keuzes maakt: niet meer alleen grootschalige bijeenkomsten maar juist kleine ontmoetingen. We gaan verschillende dingen doen, maar willen het vooral klein houden, met af en toe een groter event. We vinden het belangrijk persoonlijk contact te kunnen hebben met mensen. Onze droom: een uitgebreid netwerk van verschillende activiteiten voor allerlei doelgroepjongeren, gedragen door de gezamenlijke kerken. Het is dus jongerenkerk, maar dan anders! Wij hebben een hart voor jongeren van 15-25 jaar - gelovige en niet-gelovige. We gaan samen leuke dingen doen en willen daarin laten zien en beleven dat geloven cool is! Niets moet, relatie en vriendschap staan voorop. Heartbeat Street Jam wil op verschillende plekken in de stad muziek maken om zo in contact te komen met jongeren, bijvoorbeeld in de buurt van wijkcentra of op stations. Basisinstrument is de djembe, maar de praktijk leert dat na een paar keer optreden er al veel meer soorten instrumenten meegenomen worden. Er is iemand, Guido, die dit verder op poten gaat zetten. Opnieuw klein beginnen en zien hoe het groeit!

AMERSFOORT - Hearbeat was de jeugdkerk van Amersfoort. Elke maand kwamen er van heinde en ver honderden jongeren naar de diensten in de brugkerk op zondagavond. In de toptijd waren er twee diensten per avond met 1100 bezoekers. En ineens was het voorbij. Inmiddels is duidelijk hoe Heartbeat verder gaat: Heartbeat komt naar je toe! door Christel Eijkelenboom

En Hearbeat Percussion speelt maandelijks in buurthuizen of jongerencentra. Zo was er 28 december een te gek event. Het hield het midden tussen Slagerij van Kampen en Stomp. Want behalve op djembees en bongo’s werd er ook meegespeeld op tonnen en emmers... Volgende keer, 25 januari, wordt weer een ‘normaal’ event met drumstellen aan de basis aangevuld met allerlei slaginstrumenten.

Verder zijn er ideeën voor meidenwerk en andere jongerenactiviteiten. Voor al die activiteiten is het principe hetzelfde: als er iemand is die trekkker wil zijn, ondersteunen we hem of haar waar nodig om de activiteit van de grond te krijgen. We zoeken mensen met een hart voor jongeren die hun leven willen delen met niet gelovige jongeren en die willen bouwen aan vriendschap. Dat vraagt tijd en we zoeken dus mensen die zich minimaal een jaar willen verbinden aan een (klein) project. Ook willen we heel graag de ervaringen die we opgedaan hebben in onze jeugdkerktijd ter beschikking stellen van kerken en gemeentes die ook met en voor jongeren aan de gang willen. De Westerkerk is een van de eerste kerken die ons gevraagd heeft om advies voor het op poten zetten van jongerenevents in de wijk.

Wil je meer weten, kijk dan op www.heartbeat033.nl.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie