Sjef Bode stelt zich voor

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Sjef Bode kijkt op www.stadamersfoort.nl hoe het in Amersfoort gesteld is met de verkiezingskoorts.

Waar kennen we Sjef Bode ook alweer van?

Sjef Bode was Rob Lampe’s poging om de politiek en de gemeente wat dichterbij de Amersfoorters te brengen. Door de creatie van een ludieke ombudsman die in ieder geval auditief verdacht veel op de Chef Bode van de gemeente leek, creëerde hij bewust de nodige verwarring bij de Amersfoorters. Het feit dat een heel groot deel van Amersfoort nog steeds in de veronderstelling leeft dat hij bij de gemeente werkt geeft aan dat die doelstelling in ieder geval bereikt is.

Waarom maakt hij nu zijn come back?

Van een come back is eigenlijk geen sprake. Sjef Bode wordt zeer regelmatig om medewerking gevraagd bij presentaties of het leiden van discussies of om voor een vrolijke noot te zorgen. Het relativeren en het bieden van een informele sfeer waarbij humor en benaderbaarheid de sleutelwoorden zijn is nog steeds de reden voor die uitnodigingen.

Omdat nu de verkiezingen naderen en het democratisch recht om te stemmen toch wat aan uitholling onderhevig is, heeft hij het idee opgevat om zijn passie hiervoor in te zetten. Door het maken van filmpjes probeert hij mede de betrokkenheid van de amersfoorter bij de politiek te vergroten. Ook politici aansporen om hun boodschap lokaal en kort te houden is een doel dat hij met zijn filmpjes nastreeft.

Waarom op www.stadamersfoort.nl?

Omdat Sjef veel en vaak onderwerpen tegenkomt waarvan hij vermoedt dat het zinnig is als Amersfoort daar kennis van neemt, maakt hij filmpjes die vervolgens via youtube wereldkundig gemaakt worden. Internet is een mooi en snel medium dat daartoe vele mogelijkheden biedt. Het feit dat je in samenwerking een groter publiek kunt bereiken is een logische verklaring voor de huidige samenwerking met de Stad Amersfoort. Lokale media kunnen een grote rol spelen in het samenbinden van de lokale gemeenschap. Een noodzaak die zich steeds nadrukkelijker aandient en waarop Sjef op zijn eigen manier reageert.

Waar kunnen mensen hem in levenden lijve aantreffen?

Bij veel politieke evenementen zal Sjef deze tijd zijn opwachting maken. Vaak als filmer en kritische volger, soms als onafhankelijk presentator, maar altijd als betrokken Amersfoorter. En natuurlijk op straat, want daar gebeurt het en daar hoor je wat er leeft onder de mensen. Het feit dat hij blijkbaar behoorlijk wat krediet heeft bij de Amersfoorter levert nogal eens verrassende gesprekken op die soms gefilmd worden maar meestal alleen gevoerd. Nog elke dag wordt Rob Lampe op zijn alter ego Sjef aangesproken. Bij het oversteken bij een rood voetgangerslicht levert dat nog wel eens een corrigerende opmerking van willekeurige Amersfoorters op. Bekendheid is niet altijd een zegen.

Wat wil Sjef bereiken met zijn filmpjes?

Eigenlijk is dat in voorgaande passages al aangegeven. Amersfoorters informeren over zaken die Sjef de moeite van het doorgeven waard vindt. In het specifieke geval van de serie Sjef peilt de Stemming probeert hij op de van hem bekende ludieke manier Amersfoort te informeren over de aanstaande verkiezingen. Het zou mooi zijn als we er een beetje over gaan praten, elkaar er naar verwijzen en uiteindelijk meer mensen het de moeite waard vinden om naar de stembus te gaan.Door de keuze van dit medium kan iedereen het ook op zijn eigen moment bekijken, het doorsturen, het op zijn of haar site doorlinken en elkaar over en weer scherp houden. Als dat uit een ietsje hoger opkomst percentage blijkt zijn we met zijn allen spekkoper, lukt dat niet dan heeft Sjef er in ieder geval zelf veel plezier aan beleefd en daar gaat het uiteindelijk om. Gewoon dat je een beetje plezier hebt in het leven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie