CJVV overtuigt tegen Valleivogels: 2-0

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

Valleivogels werd voorafgaand aan dit seizoen bestempeld als promotiekandidaat in de derde klasse D. Maar met de magere prestaties van de afgelopen weken kunnen de ambities van de Scherpenzelers voorlopig op een laag pitje gezet worden. Niet alleen de tegenvallende resultaten zullen trainer Michael van den Berg zorgen baren, ook over het vertoonde spel van zaterdag kan de oefenmeester nauwelijks tevreden zijn.

AMERSFOORT - Een sterk spelend CJVV heeft zaterdag terecht gewonnen van Valleivogels. De geelzwarten waren feller dan de tegenstander en lieten bij vlagen goed voetbal zien. Doelpunten van Paul Richard en Wilfred Rietveld bleken voor de Amersfoorters voldoende voor de drie punten. Door de 2-0 overwinning vliegt CJVV over de ‘Vogels’ heen op de ranglijst.

Toch kwamen de Scherpenzelers redelijk uit de startblokken. Nadat Richard eerst nog voor de thuisclub met een kopbal de vuisten van doelman Wilbert Pastoor testte, kon Alex van Eem de gasten aan een voorsprong helpen. De inzet van de aanvaller verdween echter op de paal. Dit was het sein voor CJVV om de touwtjes strak in handen te nemen. De snelle buitenspelers Dylan Wienke en Reinout de Jong dreven de achterhoede van Valleivogels regelmatig tot wanhoop. Dichterbij dan een kopbal van Maurice Pastoor op de lat kwamen de geelzwarten echter niet.

Vlak voor rust kon CJVV eindelijk het krachtsverschil in een doelpunt uitdrukken. Roelof Bosma wist uit een vrije trap halverwege de helft van de bezoekers Richard te bereiken. De middenvelder was de verdedigers Evert Jan van Dijk en Menno Kleinveld te slim af en volleerde de bal zonder pardon achter de verbouwereerde goalie Pastoor.

Na rust probeerde Valleivogels de 1-0 achterstand ongedaan te maken, maar CJVV bleef zonder al te veel moeite op de been en was in de counter een paar keer dichtbij een verdubbeling van de score. Zo wist Paul Versteeg na een prachtige steekbal de net ingevallen Tom Winter de bereiken. Oog in oog met de doelman verdween de door Winter ingeschoten bal aan de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant was Ed van Leenen dichtbij de gelijkmaker. Uit zijn vrije trap werd de bal van richting veranderd en belandde op de paal.

Een onverklaarbare actie van Pastoor gooide het duel definitief in het slot. De doelman raapte een terugspeelbal op. Rietveld pakte op sinterklaasdag het presentje in de vorm van een vrije trap gretig aan: 2-0. In de slotfase probeerden de gasten het nog wel, maar mede door het weinig gestructureerde offensief bleef de aansluitingstreffer uit. CJVV hield zodoende voor het vijfde duel achtereen de rijen gesloten.

Uitblinker Simon van Dijk roemde de teamprestatie van CJVV. ,,We hebben keihard voor elkaar geknokt, dan is dit een prachtige beloning. Als we deze stijgende lijn kunnen doortrekken, dan kloppen we binnenkort aan bij de bovenste ploegen van de ranglijst.”