Hockeydames komen te kort

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

Bij aanvang van de eerste helft zag het er absoluut niet naar uit dat AMHC zou afstevenen op een verliespartij. De Amersfoortse ploeg begon fel en doortastend aan de wedstrijd en zag die manier van aanpak dan ook al in de vijfde minuut beloond met een doelpunt van Britt Dorrestein, die op aangeven van Saskia Koning de 1-0 achter de verbouwereerde Gooische doelvrouwe poneerde. Nadat nog geen minuut later een stafcorner van de dames uit Bussum werd afgekeurd (te hoog ingeslagen), was het voor De Gooische kort daarna wel raak. Een terugvallende bal, waarbij AMHC keepster Dion van Vlaanderen niet goed uitzag, werd keurig afgemaakt waardoor Bussum op gelijke hoogte kwam (1-1). Beide teams hielden elkaar vervolgens met aanvallend en temporijk spel in evenwicht, waarbij een tweetal strafcorners van AMHC niet het gewenste resultaat opleverden.De Gooische zag daarentegen in de 18e minuut van de eerste helft een strafcorner wel verzilverd, waarbij dient te worden aangetekend dat die via een Amersfoortse stick achter doelvrouwe van Vlaanderen verdween (1-2). Dat was na de eerste vijfendertig minuten ook de ruststand en leek er nog voldoende tijd voor Amersfoort om daar wat aan te doen in de tweede helft van de wedstrijd. In die tweede helft gingen in eerste instantie beide ploegen nog gelijk op, maar werd geleidelijk aan ook zichtbaar dat de dames uit Bussum het spel naar zich toetrokken. In een versnelling hoger en met goed combinatiespel over de vleugels werd AMHC meer en meer onder druk gezet en was De Gooische op alle fronten de bovenliggende ploeg. Alhoewel van Vlaanderen nog wel een aantal goede reddingen verrichtte voor AMHC, vertaalde het overwicht van Bussum zich in de 12e minuut van die tweede helft in een derde treffer (1-3) en leek de wedstrijd al in een vroeg stadium te zijn gelopen. Amersfoort liet zich vervolgens op alle fronten aftroeven, kwam niet verder dan verdedigen en zag tot overmaat van ramp in de 25e minuut, na een verdedigende fout van Annelieke Brackel, de 1-4 achter van Vlaanderen verdwijnen. Alhoewel AMHC nauwelijks meer tot aanvallen kwam en de druk zag toenemen, kreeg het bij een van die sporadisch voorkomende aanvallende acties een cadeautje in de schoot geworpen, waarvan Marilou Renders op gepaste wijze gebruik maakte en de 2-4 binnenschoot. Maar daarmee was dan ook de koek op en speelde De Gooische de wedstrijd professioneel uit, waarbij in de laatste minuut van de wedstrijd van Vlaanderen door goed keeperswerk de schade nog enigszins beperkt kon houden. Op basis van de tweede helft een meer dan verdiende overwinning voor De Gooische die AMHC op tempo en met bij vlagen prima combinatiespel wist af te troeven. Voor het team van coach Hien The een gevoelige nederlaag in de strijd om aansluiting bij de top in de eerste klasse. Met een magere vijfde plaats sluit Amersfoort hiermee een tegenvallende eerste helft van het seizoen af.

AMHC op alle fronten afgetroefd AMERSFOORT - De hockeydames van AMHC lieten het afgelopen zondag met name in de tweede helft van de wedstrijd behoorlijk afweten. Op het eigen sportpark Birkhoven moest de ploeg van trainer/coach Hien The een afgetekende 2-4 nederlaag incasseren tegen de dames van De Gooische Hockeyclub uit Bussum.