‘Media Markt niet op Eemplein’

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

Volgens Vahstal is Media Markt in vestiging in Het Oppidium geïnteresseerd, omdat voor dit project nog dit jaar de schop de grond in gaat. De ontwikkeling van het Eemplein door Multi Vastgoed is daarentegen nog steeds onzeker. ,,En qua parkeergelegenheid en bereikbaarheid is het Eemplein niet gunstig. Daarom wil Media Markt met ons verder.”

Vahstal: Winkelketen wil plek in Het Oppidium AMERSFOORT - Media Markt wil zich niet meer vestigen op het Eemplein. Dat stelt de Amersfoortse projectontwikkelaar Hans Vahstal. Hij is met de winkelketen in consumentenelektronica in gesprek over de vestiging een klein filiaal in zijn project Het Oppidium, pal tegenover het Eemplein en de realisatie van een grote Media Markt langs de A1.

door André van der Velde

Vahstal wijst er op dat Media Markt al tien jaar geleden met hem in zee wilde. ,,Maar onze bouwplannen aan de Amsterdamseweg werden steeds door de gemeente vertraagd. Door de onwaarheden en de negatieve berichtgeving heeft Media Markt zich vastgeklampt aan de enige mogelijkheid die er nog was: het Eemplein.” Omdat het contract met Multi Vastgoed inmiddels eenzijdig is verlopen, stelt Vahstal dat er nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan voor Media Markt.

Media Markt wil niet op de uitspraken van Vahstal reageren.

Als Media Markt zich niet op het Eemplein vestigt, wordt het project van de gemeente Amersfoort en Multi Vastgoed een harde slag toegebracht. Dat stelt fractievoorzitter Hans van Wegen van de BPA in een reactie op de beweringen van Hans Vahstal dat de elektronicaketen zich in zijn projecten wil vestigen. Projectontwikkelaar Multi Vastgoed daarentegen distantieert zich van de uitspraken van Vahstal.

,,Indien de Media Markt zich niet aan het Eemplein vestigt, valt een belangrijke economische drager weg. De culturele organisaties die zich op het Eemplein moeten vestigen, kunnen niet de parkeergarage financieren. En als die garage niet kan worden betaald, wordt het hele plan opgehouden”, aldus Van Wegen.

Dat zou kunnen leiden tot een domino-effect. ,,Ook de Albert Heijn zou zich dan kunnen terugtrekken”, aldus Van Wegen, die in het mogelijke terugtreden van Media Markt een bevestiging ziet van de stelling dat het concept van het Eemplein niet werkt. ,,Wij hebben nooit in deze opzet geloofd. Het clusteren van culturele instellingen is niet nodig. Die bibliotheek zit prima aan de Zonnehof en Scholen in de Kunst kan ook nog 15 jaar aan de Coninckstraat blijven. De gemeente heeft echter willens en wetens aan deze opzet vastgehouden en dat leidt tot een blamage.”

Medio januari moet duidelijk zijn of de commerciële partijen als Media Markt en Albert Heijn, zich inderdaad op het Eemplein vestigen. Een woordvoerder van Multi Vastgoed heeft er alle vertrouwen in. ,,Wij hebben gewoon al een overeenkomst met die partijen. Wij distantiëren ons dan ook van wat Vahstal of andere mensen hierover zeggen. Onze relatie met Media Markt is ook gewoon perfect en we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie