Dubbel feest bij China Palace

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

Het paar liet de Amersfoorters kennismaken met de pure smaak van verse sushi. Het menu bij alle drie uitspanningen komt voor rekening van culinair genie Jim, voor het gastvrije onthaal zorgt Susan.

AMERSFOORT - Amersfoort is de thuishaven van een gedreven en creatieve kok: Jim Jin. Hij schaarde zich ook dit jaar onder werelds beste Chinese koks. In zijn geboortestad Shanghai veroverde Jin de tweede prijs in een internationale kookwedstrijd. Dit najaar is het twaalf en half jaar geleden dat Jim Jin en Susan Cheng neerstreken in Amersfoort. Het ondernemersechtpaar maakte van het Chinese restaurant China Palace een culinaire oase, ontsloot de Chinese keuken in Nieuwland.

Nieuwe kookcreaties

Jim Jin is constant in de weer met het bedenken van nieuwe kookcreaties. Voor de wedstrijd creëerde hij twee speciale gerechten; Hao Bao Ji Ding, een kipgerecht met oestersaus en Yam en het visgerecht Putao Yu. Jin: ,,Presentatie is erg belangrijk in China, mijn eerste gerecht had de Chinese Muur als basis en bij het visgerecht had ik de zeebaars in de vorm van een druiventros gesneden.” Zijn tweede plaats wijdt Jin aan het ontbreken van kookroutine. ,,Vorig jaar had ik echt wekenlang geoefend en werd ik eerste. Die oefenperiode was er dit jaar bij ingeschoten. De jury vond mijn groenten niet warm genoeg, dat heeft dus puur te maken met routine.”

De prijswinnende gerechten worden binnenkort geserveerd in China Palace. ,,Ze zien er dan wel wat minder gelikt uit”, vertelt Jin: ,,Het is natuurlijk niet te doen om iedere avond zes Chinese muren uit te snijden. Maar de grondtoon, de smaak en geur van de gerechten blijft in tact.”

Jin en Cheng laten het jubileum van China Palace niet ongemerkt voorbij gaan. Klanten van het afhaalcentrum Sam Sam in Nieuwland en de afhalers bij China Palace ontvangen een smakelijke verrassing bij hun bestelling, datzelfde geldt voor de gasten van Sakana Sushi & Wok. De actieperiode loopt van 5 tot en met 20 november 2009. Het hoogtepunt van de festiviteiten is de jubileumavond op 20 november. Dan kunnen de gasten van China Palace genieten van de kunsten van chef-kok Jin. Naast een groot aantal zelfbedachte creaties, bereidt Jin ook de twee gerechten waarmee hij afgelopen maand in de prijzen viel. ,,Ter gelegenheid van het jubileum, presenteer ik ze precies zo als tijdens de wedstrijd.” Ieder dinergezelschap bij China Palace krijgt de 20e bovendien nog een cadeaubon, waarmee ze bij een volgend bezoek twaalf en een half procent korting ontvangen.

u China Palace

De Beurs 53

033-4 55 88 86

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie