Rugbydames komen tekort

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

Al in de eerste minuten van de wedstrijd werd duidelijk dat de Amersfoortse rugbydames een zware middag tegemoet zouden gaan tegen de nummer drie uit de ereklasse AAC uit Amsterdam. AAC, vorig seizoen nog kampioen in de hoogste rugbyklasse begon voortvarend en tekende in de 2e minuut al de eerste try aan (0-5), waarbij de conversie werd gemist. RC Eemland kon zich eigenlijk alleen maar beperken tot verdedigen, een discipline die de ploeg van coach Ashley Purdey dan ook goed uitvoerde en die AAC de nodige problemen opleverde. Eemland, dat met name in de scrums zich danig wist te weren, zag in de 12e minuut een kick op de palen van captain Anne Hielckert net naast gaan wat te wijten was aan de zeer sterke wind die dwars over het veld stond. In de 20e minuut was AAC op snelheid niet te stoppen wat resulteerde in een tweede try. Naarmate de eerste helft vorderde werd eens te meer duidelijk dat het bij Eemland aan ervaring op dit hoogste spelniveau ontbrak waardoor, ondanks de vele fouten aan AAC zijde, Amsterdam de punten binnen haalde. Met voor rust nog een aantal fraaie en snel uitgevoerde uitbraken, waarbij Eemland met name in de uitvoering van de tackles gewoonweg tekort schoot, kon AAC uitlopen naar een 0-40 ruststand. Een op dat moment voor Eemland alleszins acceptabele tussenstand, waarbij de ploeg karakter toonde en slechts op basis van een gebrek aan ervaring op achterstand stond. In de tweede helft, waarin zowel aan Eemland zijde als aan AAC kant een aantal wissels werden doorgevoerd, liet Amersfoort zien dat het zeker serieus dient te worden genomen. De ploeg bood steeds meer tegenstand en maakte het AAC op diverse fronten behoorlijk lastig, waardoor het niet meer zo eenvoudig was om de bal achter de Amersfoortse tryline te drukken. Maar naarmate de wedstrijd naar het einde liep, werd de vermoeidheid bij de thuisploeg steeds meer merkbaar en werd de wedstrijd in verband met blessures steeds vaker stilgelegd door de goed leidende referee. Amsterdam scoorde nog wel een paar keer, maar zo eenvoudig als in de eerste helft, was dat zeker niet het geval in het tweede deel van de wedstrijd. Met een zware blessure voor Eemland speelster Francisca Stinnissen die na onderzoek in het ziekenhuis gelukkig nog bleek mee te vallen, eindigde dit rugbyduel in een voor Amersfoort zeker niet slecht te noemen 0-60 verlies. Captain Anne Hielckert: ,,We speelden zeker niet slecht tegen een team met veel ervaring en daarnaast veel individuele kwaliteit. We hadden eindelijk weer eens, na veel blessureleed, een sterke lijn staan. Maar ondanks ons overwicht in de scrums, speelde de ervaring van AAC een grote rol en legden zij ons eigenlijk het spel op, waardoor we continu achter de feiten aanliepen.”

Dapper RC Eemland strijdend ten onder AMERSFOORT - Ondanks een geweldige inzet en een tomeloos doorzettingsvermogen slaagden de rugbydames van RC Eemland er afgelopen zondag niet in om het sterke AAC uit Amsterdam voldoende tegenstand te bieden. De Amsterdamse ploeg met diverse speelsters uit het nationale team in de gelederen, won de wedstrijd weliswaar met 0-60, maar ondervond zeker in de tweede helft de nodige tegenstand van een zich dapper werend Amersfoorts team.