Nuttige winst hockeydames

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Amersfoort, danig verzwakt zonder de inzet van een vijftal vaste basisspeelsters (blessures), toonde vanaf het eerste fluitsignaal veel inzet en de wil om te winnen. Dat ook de tegenstander uit Arnhem niet de intentie had om zich de kaas van het brood te laten eten werd ook al direct duidelijk. Beide ploegen wisselden het eerste kwartier van de wedstrijd aanval en verdedigen af waardoor het spel op en neer golfde zonder enig noemenswaardig wapenfeit.

Sterk verzwakt AMHC pakt de punten AMERSFOORT - In een wedstrijd waarin absolute hoogtepunten ontbraken en waarin werkhockey centraal stond, behaalden de hockeydames van AMHC op het eigen sportpark Birkhoven een magere, maar zeker op basis van inzet, verdiende 1-0 overwinning op tegenstander Upward uit Arnhem.

door Huub van Aerssen

Pas in de 13e minuut van de eerste helft kreeg AMHC de eerste strafcorner in de schoot geworpen, die weliswaar niet goed werd ingeschoten, maar vanwege een overtreding toch een strafbal opleverde. De goed spelende Claudia Veenendaal, die zich steeds meer ontpopt als de motor van de ploeg, sloeg de bal weliswaar snoeihard in, maar het ontbrak haar daarbij aan richting waardoor de goalie van Upward eenvoudig kon stoppen. Naarmate de eerste helft vorderde drong AMHC meer en meer aan maar verzuimde om tal van opgelegde kansen te verzilveren met als resultaat een ruststand van 0-0. Een stand overigens waarin beide keepsters een groot aandeel hadden. In de eerste vier minuten van de tweede helft een aanvallend AMHC, dat in de buurt van de cirkel telkenmale vastliep op de Arnhemse verdediging. Maar in de 5e minuut was het eindelijk wel raak en schoot Britt Dorrestein de verdiende 1-0 achter de verbouwereerde doelvrouwe van Upward. Vanaf dat moment ging in het team van coach Hien The de turbo er op en werd met goed combinatiespel en op tempo de verdediging van Arnhem bestookt, zonder evenwel het gewenste resultaat. Upward daarentegen ging slim om met de geboden ruimte en het was meerdere malen de verdienste van AMHC doelvrouwe Dion van Vlaanderen, dat de snelle Arnhemse uitbraken geen tegentreffer opleverden. Ook de Amersfoortse formatie slaagde er niet in, ondanks diverse goede mogelijkheden, om de score uit te breiden, waardoor en na het laatste fluitsignaal een eindstand van 1-0 het scorebord sierde. Een verdiende, maar bovenal nuttige overwinning waardoor AMHC aansluiting blijft houden in de subtop van de eerste klasse.

Heren Victoria - AMHC (1-3)

Na verlies de week er voor was het afgelopen weekend wel raak voor de hockeyheren van AMHC. Tegen Victoria uit en in Rotterdam werd met 1-3 gewonnen, waardoor het team van coach Peter Jonker niet verder afzakte en de positie in de middenmoot van de overgangsklasse kon handhaven.

Heren en dames HC Eemvallei

Zowel de hockeydames als de heren draaien momenteel op volle toeren. De heren wonnen afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Bommelerwaard (2-3) en de dames pakten de volle winst in de streekderby tegen Baarn (0-5). Beide teams staan door deze overwinningen verrassend op de koppositie in de vierde klasse.