Goede start korfballers MIA

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De korfballers van MIA, die afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd speelden van het nieuwe seizoen, pakten ook direct de eerste punten. Op het nieuwe kunstgrasveld aan de Schothorsterlaan werd met 10-7 gewonnen van Lemmer. Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Ruud Schreuder en met een team dat absoluut dit seizoen weer terug wil naar de 2e klasse, kwam die overwinning eigenlijk tot stand doordat er een vak aan MIA-zijde goed verdedigde, zodat Lemmer eigenlijk niet in de wedstrijd kon komen. Het eerste aanvalsvak van de thuisploeg daarentegen draaide helemaal niet en scheen behoorlijk wat last te hebben van competitie spanning. Een en ander resulteerde dan ook na twintig minuten speeltijd in een 1-3 achterstand voor de MIAnezen. Ruud Schreuder: ,,Toen het naarmate de wedstrijd vorderde wat beter ging lopen en het er zoals al gememoreerd verdedigend beter uit ging zien, werd die achterstand nog voor het rustsignaal omgebouwd in een 6-4 voorsprong.” In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Pas nadat er twee nieuwe spelers werden ingebracht ging het tempo omhoog en kwam MIA het resterende deel van de wedstrijd eigenlijk nauwelijks meer in gevaar en speelde naar een 10-7 eindstand. Schreuder: ,,Al met al een moeilijke wedstrijd. Maar de punten zijn binnen en dat geeft in zo’n eerste wedstrijd toch een prettig gevoel. Er zal nog hard getraind moeten worden om naar een betere vorm te groeien. Maar daar waren ook de spelers en speelsters het roerend mee eens.”

Voor de korfballers van Soesterkwartier ging de wedstrijd op zondag niet door omdat tegenstander Vogel geen team op de been kon brengen. Soesterkwartier heeft wel beslag weten te leggen op een nieuwe trainer/coach. De geroutineerde Joop Stolte zwaait dit seizoen de scepter aan de Dollardstraat.