ActiviteitenVat stimuleert ontmoeting

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Sinds deze zomer bestaat in Vathorst het ActiviteitenVat. Met dit initiatief wil De Kamers organisaties en bewoners uit Vathorst en Hooglanderveen stimuleren om elkaar te ontmoeten en waar mogelijk samen te werken bij het organiseren van activiteiten voor de wijk. De Kamers wil hierin een bemiddelende rol spelen en legt op deze manier verbindingen tussen de verschillende actieve partijen in de wijk. Eens per kwartaal verschijnt een zo compleet mogelijk overzicht van alle activiteiten in Vathorst en Hooglanderveen in gedrukte vorm. Het hoogtepunt van dit ‘samendoen’ vormt het jaarlijkse festival FestiVat, dat dit jaar op 21 juni voor het eerst werd gehouden.

Begin juli vond de eerste bijeenkomst van het ActiviteitenVat plaats. Het was een geslaagde en inspirerende bijeenkomst, waar een groot deel van de organisaties die in Vathorst actief zijn vertegenwoordigd waren. Organisaties als de SRO (sport en recreatie), Natuurboerderij De Brinkhorst, Heijmans (bouw), Bibliotheken Eemland, Scholen in de Kunst, Beweging 3.0 (zorgonderneming ) en de verschillende Brede Scholen uit de wijk bleken actief betrokken.

Ook waren er bewoners die al met concrete plannen voor de dag kwamen. Zo zijn Peter en Viveke Kloosterhof bezig met het opzetten van ‘Vathorst Bloeit’, een aanzet om de wijk meer kleur te geven en natuurgerichte activiteiten aan te bieden. Dit sluit goed aan bij programma’s van bijvoorbeeld de scholen en de natuurboerderij.

Een van de eerste activiteiten is het Herfstfeest, dat op 25 oktober in De Kamers plaatsvindt. Tijdens dit feest zullen bewoners onder andere gezamenlijk bollen planten in de wijk. Wie mee wil helpen bij de organisatie of vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met vathorstbloeit@gmail.com.

Mama Café

Ook het Mama Café is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bewoners en professionals. Een initiatief van bewoners krijgt nu vorm in samenwerking met een verloskundigenpraktijk en een bureau voor kraamzorg. Vanaf 4 september kunnen moeders met hun kind(eren) elke vrijdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur binnenlopen bij De Kamers voor ontmoeting en om informatie te krijgen. Ook wie nog niet bevallen is, is van harte welkom. Voor toekomstige bijeenkomsten zullen ook speciale gasten uitgenodigd worden. Meer informatie is te vinden op www.mamacafe.nl.

Wie zelf ideeën heeft voor de wijk of iets wil organiseren is van harte uitgenodigd bij de eerstvolgende bijeenkomst op vrijdag 18 september van 15.00-16.00 uur met als thema ‘De Veiling’. Kom uw activiteit veilen en wellicht komt u tot een mooie samenwerking om uw plan te realiseren. Aanmelden kan via a.vandillen@dekamers.nl of 06-51505321.

Zeer binnenkort komen er ook op verschillende plekken in de wijk wens- en ideeënvaten te staan, waarin iedereen zijn of haar ideeën en wensen kan achterlaten. Vathorsters kunnen zelf activiteiten organiseren, meedenken over bestaande activiteiten of hun brainstorm doorgeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie