Taart voor clowntje Iris uit Hoogland

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Iris was gekleed in een prachtig clownspakje dat speciaal door haar moeder gemaakt was: ,,Zo kan Iris er alvast aan wennen dat ze 5 september zo naar het feest moet komen.” Als er op die dag meer dan 750 als clown verklede en geschminkte kinderen naar het parkeerterrein naast het Eemplein komen, dan kunnen zij in het Guinness Book of Records komen. Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper kondigt de recordpoging aan. Wethouder Hans van Daalen en notaris Goedvolk controleren of alles volgens de regels gaat. Wil je ook meedoen aan de recordpoging én kans maken op zo’n prachtige taart? Geef je dan op via www.clowntjesrecordpoging.nl. Heb je je ingeschreven, dan ontvang je op een later tijdstip meer informatie.

AMERSFOORT - Heel veel kinderen schrijven zich in voor de Clowntjesrecordpoging op zaterdag 5 september. Niet alleen kinderen uit de binnenstad, maar ook kinderen uit andere wijken. Iris van Zuilen (10 jaar) komt bijvoorbeeld uit Hoogland en zit op basisschool De Biezen. Zij ontving een feestelijke en heerlijke taart van Brood- en Banketbakkerij T. van der Meer.

De organisatie van de recordpoging is in handen van de ACC, de mensen die elk jaar in september de Keistadfeesten organiseren.

Op 5 september is op het parkeerterrein bij de Eemlaan ook de Amersfoortse Buitenspeeldag, georganiseerd door Stichting Welzijn Amersfoort. Er zijn dan een pannakooi, trampolines, een djembé-workshop, een speel-en-doetrailer vol met dingen die met techniek te maken hebben, een Legostand, de Nickelodeonsupertruck en nog veel meer.

Iris is ook zeker van plan niet alleen naar de recordpoging te komen, maar ze wil zeker meer doen. ,,De poederdoos met make up en vlechtjes maken lijkt me leuk, en ik ga zeker ook trampoline springen in de Eurojump en lekker feesten.”

Wat ze met de taart gaat doen weet ze al heel zeker: ,,Morgen geeft mijn zusje Kathy een feestje, omdat ze geslaagd is voor haar vmbo. Nou, dan is deze taart toch heel mooi ?” Voor vanavond heeft Iris ook een mooi vooruitzicht. ,,We gaan pannenkoeken eten en ik blijf lekker als clowntje lopen, ik vind het veel te leuk. Ik vind dat iedereen naar de recordpoging moet komen, dus vraag of je vader of moeder je inschrijft.” Inschrijven kan via www.clowntjesrecordpoging.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie