(N)iets Nieuws Shop

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Eigenlijk is het idee van een eigen winkel ontstaan toen ik met mijn huidige partner ging samenwonen”, vertelt Jacobsen. ,,Als je twee huishoudens samenvoegt dan heb je plotseling een heleboel spullen dubbel en dus te veel. Weggooien vond ik zonde en Marktplaats te veel gedoe daarom ben ik op zoek gegaan naar een winkelpand. Want ik realiseerde me ook dat heel veel mensen in dezelfde situatie van te veel spullen en te weinig ruimte. Daar komt nog bij dat veel mensen die het financieel niet breed hebben naar dit soort spullen op zoek zijn. Toen ik dit pand voor een schappelijke prijs kon huren, heb ik dan ook direct ja gezegd.”

AMERSFOORT - We moeten zuinig zijn op onze planeet, duurzaamheid is het adagium daarover zijn de meeste Nederlanders het wel eens. Maar duurzaamheid begint bij jezelf en dat is eigenlijk best lastig. Want leef je duurzaam, Harma Jacobsen heeft er iets op gevonden. In haar onderneming (N)iets Nieuws verkoopt zij tweedehands spullen en geeft zo al haar klanten de kans om een tikkeltje duurzamer door het leven te gaan.

Van boeken tot potten en pannen, speelgoed, kinderkleding, damesmode maar ook meubilair bijna alles is bij (N)iets Nieuws te koop. ,,De meeste spullen die hier staan zijn tweedehands maar af en toe zit er iets nieuws tussen. Ik struin internet af voor goede spullen van particulieren en koop ook vaak partijen of uit faillissementen. Die artikelen zet ik op een aparte plek samen met mijn collectie merkkleding.”

Het aanbod in de winkel verandert iedere dag. ,,Op de vraag of er een website is, moet ik dus ontkennend antwoorden. Het is gewoon ondoenlijk om alles op internet te zetten daarvoor is de collectie teveel in beweging. Je moet gewoon af en toe binnenlopen dat is het beste. Verder probeer ik mijn collectie zoveel mogelijk op de seizoenen aan te laten sluiten. Pasgeleden had ik bijvoorbeeld een partij tenten en luchtbedden op de kop getikt. Die waren, zo vlak voor het kampeerseizoen, in no time verkocht.”

(N)iets Nieuws trekt een gemêleerd publiek. Jacobsen: ,,Ik krijg hier echt alles binnen, verzamelaars, studenten die hun kamer inrichten, gezinnen die het zuiniger aan willen doen en ook echt schrijnende gevallen. Laatst nog een buitenlands gezin. Die hadden echt geen cent. Ze kwamen fietsend vanuit Bunschoten en kochten hier een matras. Dat namen ze, op de fiets, weer mee richting huis. Of een tienermoedertje met een kindje en de tweede op komst die hier babykleertjes komt uitzoeken. Ja, dan bloedt mijn hart, dan kan ik niet meer aan geld denken. Die mensen wil ik alleen maar helpen.”

u (N)iets Nieuws

Stadsring 190-194 (Amicitia)

Amersfoort

06- 512 91 185

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie