Geslaagd Hotspot evenement

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Met Rob Rutten (wijksport SRO), Mark Schepp (wijksport SRO) en de spelers Brandon Kock en Mehmet Kaya had ik een interessant en boeiend gesprek over de voorbereiding, de uitvoering en de afloop van dit prachtige initiatief, waarbij naast voetbal ook de persoonlijke beleving en ervaring een onderdeel vormde.

AMERSFOORT - In opdracht van de gemeente Amersfoort heeft SRO Wijksport en SWA Jongerenwerk met jongeren uit de verschillende Hotspotwijken, deelgenomen aan een internationaal voetbaltoernooi in Denemarken. Het SRO-team bestond uit een vijftiental jongeren die zich hadden weten te selecteren uit een groep van 32. Deze jongeren zijn afkomstig uit acht verschillende wijken en spelen bij acht verschillende clubs in de regio Amersfoort.

door Huub van Aerssen

Mark Schepp: ,,Ongeveer een jaar geleden ontstond de gedachte om vanuit vanuit de wijksport met jongens van verschillende komaf, met verschillende achtergronden en uit verschillende wijken in Amersfoort deel te nemen aan dit internationale toernooi waaraan zo’n 400 teams uit vele landen en in diverse leeftijdsklassen aan deelnamen. Na een periode van voorbereiding en selecteren uit onze eigen doelgroep, waarbij niet alleen voetbalkwaliteit maar ook gedrag een belangrijke rol speelde, bleven er uiteindelijk 15 jongeren (tot 17 jaar) over waarmee we ons gingen voorbereiden op dit geweldige voetbalevenement.”

Rob Rutten vult aan: ,,Voor zowel ons als begeleiding alsmede de spelers een geweldige uitdaging op zowel voetbal- als persoonlijk gebied. Teamvorming en overige groepsprocessen stonden en staan daarbij centraal.” Brandon Kock, A1 speler bij IJselmeervogels en een van de deelnemers:” We hadden tijdens de busreis naar Denemarken al een goed contact met spelers van een andere vereniging die al jaren met elkaar speelden. Voor ons als verschillende spelers bij verschillende verenigingen moest het teamgevoel nog groeien, maar daar hadden we alle hoop op. En die samenwerking werd tijdens het toernooi alsmaar beter, waarbij we naast lekker voetballen ook veel gemeenschappelijke dingen hebben ondernomen.”

Teamspeler Mehmet Kaya: ,,Ik deel dezelfde ervaringen als Brandon. Naarmate het toernooi vorderde en we steeds verder kwamen, werd het teamverband steeds beter en voelden we elkaar goed aan. Ik denk dat dat ook de basis is geweest van ons succes. Zelfs veel andere teams zagen ons als een voorbeeld, niet alleen op voetbalgebied maar zeker ook als vrienden(team).” Met de wil om te winnen, maar naarmate het toernooi vorderde ook steeds meer oog voor andere normen en waarden, kon het niet uitblijven dat het team van de SRO na een week de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen. Een prestatie van formaat van zowel spelers als begeleiding.

Rob Rutten: ,,De goede samenwerking met Miloud Badouri van de SWA (Stichting Welzijn Amersfoort), die ons op alle fronten heeft gesteund, heeft er zeker toe bijgedragen dat het team zo goed heeft gepresteerd. Brandon Kock: ,,Veel geleerd in korte tijd. Met respect voor elkaar kom je ver!” Mehmet Kaya: ,,Respect van normen en waarden vormen de basis voor een prettige samenwerking.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie