Een lach en een traan voor korfballers MIA

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De eerste helft toonde MIA het initiatief. Het aanvalsspel oogde niet heel soepel, maar ontregelde wel de Viking defensie. Onder luide aanmoedigingen van de trouwe MIA aanhang leek een klein stuntje in de lucht te hangen. Bij rust was het 7-6.

AMERSFOORT - Dat feest en deceptie dichtbij elkaar kunnen liggen was afgelopen zaterdag te zien op de MIA accommodatie aan de Schothorsterlaan. Ondanks de feestelijke ambiance, in verband met de officiële opening van de vernieuwde kunstgrasvelden, verloor MIA 1van het als tweede geplaatste Viking uit Wijk bij Duurstede. Na een prima eerste helft ging MIA de tweede helft hard onderuit, met een teleurstellende 8-12 eindstand tot gevolg. Derhalve speelt MIA een extra beslissingswedstrijd tegen Blauw Zwart om te bepalen wie mag blijven spelen in de tweede klasse.

Geen beleving meer

De tweede helft waren de MIAnezen onherkenbaar. Aanvallend was er veel onnodig balverlies en de verdediging was ook al niet veel beter. Door veel persoonlijke fouten gaf MIA de wedstrijd simpelweg uit handen. Terwijl Viking harder ging werken, verslapte het spel van MIA tot een merkwaardig niveau. De hoognodige beleving aan Amersfoortse zijde was ver te zoeken. Met een benutte strafworp redde de ploeg de eer nog enigszins, maar verder kwamen zij er niet meer aan te pas. Aanvallen waren onzorgvuldig en de spaarzame scoringskansen werden niet verzilverd. De Wijk bij Duurstedenaren daarentegen stoomden lekker door en zetten uiteindelijk een 8-12 eindstand op het scorebord. Een score die overigens nog hoger had kunnen uitvallen

Beslissingswedstrijd

Gelukkig voor alles en iedereen dat MIA heette, greep naaste concurrent Blauw Zwart ook naast de broodnodige punten. Beide ploegen staan nu, na een volledige competitieronde, gedeeld op een zesde plaats in de tweede klasse. Een extra beslissingswedstrijd is derhalve nodig om te gaan bepalen wie moet degraderen naar de derde klasse. Weet MIA het spel twee maal vijfendertig minuten op niveau te houden, dan gaat dit helemaal goed komen. Plaats en tijdstip van deze ontmoeting worden nader bekend gemaakt via de website van MIA: www.ckvmia.nl.